Uzatmalı kupa Aslan'ın

FUTBOLUN iki büyüğünün basketbola, salonlara verdiği ivme, getirdiği yoğun ilginin bir başka derbi şölenini yaşadık.

Haberin Devamı

Hem de “bitmez tükenmez Anadolu” şeklinde bir maç yaşandı Kayseri’de. Geçen yılın final serisinin finalistlerini basketbol anlayışları olarak bıraktığımız yerde ve şekilde izledik. Eski tas, eski hamam bol rotasyona ve dış atışın isabetine bel bağlanmış, gerilimde üst düzey basketbol olarak vasatın altında seyreden maçın ikinci uzatmasında kupaya uzanan G.Saray, aslında maçı ikinci yarıda ki alan savunmasıyla kör döğüşü maçın galibi olmayı başarırken “şanslı olan” taraftı.

Fener Tomas’ı aradı

F.Bahçe’de “giden ağam, gelen paşam” tarzında Litvanyalılar gitmiş Amerikalılar gelmiş ama sert kabuk kendini korumuş. Daha da bir oturmuş görünümdeydi ama sağlamcı Tomas’ın yeri doldurulamamış. G.Saray ise Lakoviç, Ender, Lucas, Furkan, Cevher, Songalia, son olarak da Zaza takviyeleriyle “Tanrım beni baştan yarat” formatında  sahaya çıktı.

Haberin Devamı

Sıfır tolerans yakacak

Hakemlerin yeni moda “sıfır telorans” uygulamasıyla çok çekecekleri, takımlarına da çok çektirecekleri var “keskin sirke  küpüne zarar” koçların. İlk yarıdaki karşılıklı aldıkları iki teknik faul momentuma el değiştirttiler. Kopma noktasına gelen maç karşı tarafa dönüverdi. Üç sizden üç bizden, karşılılıklı 3’er üçlükle skor yönünden dengeli geçen ilk çeyrekten başlayan hızlı rotasyondan her iki takımın oyuncuları da kuranderde kalmışa döndüler. Abartmıyorum her hücumda kafasını pas vermek için çeviren bir başkasıyla karşılaştı. Sıcak elli adam sanki alerji yapıyor koçlarda. İkinci çeyrekte Cimbom 10-0’lık seriyle atağa kalktıysa da Mahmuti vites küçültünce, Ömer’in peş peşe kaptığı topla cezalandırma turnikeleriyle 39-38 ile soyunma oadasına giden taraf F.Bahçe oldu.

Yugoların gecesi

Muhteşem son çeyrekte Bogdanoviç ve Ukiç ile atak yapan F.Bahçe’ye Andriç’in ürettiği sayılarla boyalı alandan cevap veren G.Saray’da Shumpert da düelloya katıldı. Koç Mahmuti alan savunmasında ısrar ederek F.Bahçe’nin hücum ritmini düğümledi. Spahija F.Bahçe’yi G.Saray’ın istediği gibi dışarda oynatıp Oğuz, Vidmar, Kaya ve Gist ile boyalı alanı kullanmayınca Cimbom’un ekmeğine yağ sürüldü. İnanılmaz hatalar, kaçan fauller ile bu kupanın iki uzatması basketbol tarihimize geçecektir. Zaza’nın hemen hiç katkı koyamadı. İlersi için her iki takımın da çıkarması gereken çok dersler var bu “orta oyunu”ndan.

Haberin Devamı

Zaza’nın hemen hiç katkı koyamadığı akşamın galibi Aslan olurken ilerisi için her iki takımın da çıkarması gereken çok dersler var bu “orta oyunu”ndan.

Yazarın Tüm Yazıları