Uzanlar'ın Pamukova'daki eski çiftliği sayfiye alanına döndü

Güncelleme Tarihi:

Uzanların Pamukovadaki eski çiftliği sayfiye alanına döndü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2010 17:40

FRANSA'ya kaçan Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan ile kardeşi Hakan Uzan'ın Pamukova İlçesi Bakacak Köyü'nde bulunan ve 5 yıl önce TMSF tarafından el konulduktan sonra önce Orman Bölge Müdürlüğü, ardından Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kamp yapılması için verilen çiftliği, Milli Eğitim Müdürlüğü'nce sayfiye alanı yapıldı. Bir dönem Yeşim Salkım gibi ünlülerin konakladığı çiftlikte son olarak Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü personeli aileleriyle birlikte piknik yaptı.

Haberin Devamı

İşte Uzanlar'ın eski çiftliği / Foto Galeri

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin aileleriyle birlikte düzenlediği pikniğe Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Eğitim Müfettişleri Başkanı Ahmet İnanç, Müdür Yardımcıları Emin Başar, İrfan Sarık, Turgut Özbek, Şube Müdürleri Yakup Kalaycı, Zafer Levent Soyhan, eğitim müfettişleri ile proje biriminde görev yapan öğretmenler aileleriyle birlikte katıldı.

Milli Eğitim Personeli, gün boyu bir dönem yurt dışından özel olarak getirilen çiçeklerin bulundugu 800 rakımlı çiftliğin bahçesinde futbol voleybol oynadı. Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı da Cem Uzan'ın bir zamanlar şöminesinin başında oturduğu villada masa tenisi oynadı.

Akşam saatlerine kadar süren piknikte bazı Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin Cem Uzan ve Hakan Uzan'ın lüks dubleks evlerinin kenarında bulunan ağaçlara hamak kurdukları görüldü. Çoluk- çocuk çiftlikte keyifli bir gün geçiren Milli Eğitim Müdürlüğü personeli hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmedi.

Haberin Devamı

Fotoğrafları basın kuruluşlarına servis yapan Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü bilgi notunda “Bakacak Köyü'ndeki pikniği organize eden Milli Eğitim çalışanları, personel arasında kaynaşmayı sağlayan bu tür etkinlikleri daha sık düzenleme kararı aldılar” diye yazdı.

BİR ZAMANLAR ÜNLÜLER AĞIRLANIRDI

Cem ve Hakan Uzan kardeşler tarafından 1993 yılında 500 dönüm arazi üzerine kurulan çiftlik o yıllarda inşaatı için 15, içerisindeki malzemeler için de 50 milyon dolar harcandığı ileri sürülmüştü. 4 ayrı kıtadan getirilen meyva ağaçlarının yanı sıra içerisinde süs bitkilerinin de bulunduğu çiftlikteki Cem ve Hakan Uzan kardeşlere ait lüks villalar TMSF tarafından el konulduktan sonra geçen süreçte bakımsızlıktan harap oldu Çiftlikteki yüzlerce meyve ağaçları da kurudu.

Bir zamanlar Hakan Uzan'ın eski eşi sanatçı Yeşim Salkım’ın yüzdüğü havuz ise Pamukova Belediyesi'nin artık çiftliğe yeterli su vermemesi nedeniyle çöp içerisinde kalırken, Uzanlar'ın hafta sonları geldiklerinde bindikleri atlarını eğittikleri yeşil alan çoraklaştı.

Haberin Devamı

Yaban otlarının çiftliği çevreleyen kırık çitleri sardığı çiftlik bakımsızlığıyla dikkat çekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın izci kampı olarak değerlendirdiği çiftliğe Türkiye'nin dört yanından izciler de geliyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!