Uzaklaştırıldılar

Güncelleme Tarihi:

Uzaklaştırıldılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu, adı Türk Watergate skandalına karışan, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat eski Daire Başkanvekili Bülent Orakoğlu'nu açığa, İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Hanefi Avcı'yı ise görevden aldığını açıkladı. Başesgioğlu, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlarken, İçişleri eski Bakanı Meral Akşener'in açıklamalarını değerlendirdi. Başesgioğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin demokrasiye yürekten bağlı olduğunu, darbe suçu ile itham edilmesini yanlış bulduğunu söyledi.

Başesgioğlu, ‘‘Genelkurmay'ın izlenmesi doğru mu, polisin yetkisi var mı?'' şeklindeki sorulara, ‘‘Genelkurmay gayri yasal bir kuruluş değildir'' karşılığını vermekle yetindi.

Başesgioğlu, istihbarat çalışmaları ile basına açıklamalarda bulunan İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Hanefi Avcı hakkında daha önceden Teftiş Kurulu'nun soruşturma başlattığını, kendisinin de ‘‘izinsiz demeç vermekten'' soruşturma açtırdığını söyledi.

Başesgioğlu, Avcı'nın ‘‘Başka bir göreve atanmak üzere görevden alındığını'' bildirirken, ABD'den dönen Orakoğlu'nun da ‘‘açığa alındığını'' açıkladı. Başesgioğlu, Orakoğlu'nun emekliliğinin de sözkonusu olabileceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!