GeriSeyahat Uzakdoğu’nun gizemli sularından Hindistan’a
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Uzakdoğu’nun gizemli sularından Hindistan’a

Uzakdoğu’nun gizemli sularından Hindistan’a

Avrupa limanları sıradan, Akdeniz atmosferi size çok tanıdık geliyorsa, uzaklara gitmek çok farklı kültürlerle tanışmak istiyorsanız yönünüzü Uzakdoğu’ya çevirmenin vakti gelmiş demektir. Tayland’dan başlayan bir turda yedi ülkeyi birden görebilirsiniz.

Asya kıtasında da çok güzel gemi turları var. Bangkok’dan başlayan bir yolculukta Sihanoukville (Kamboçya), Ho Chi Minh City (Vietnam), Singapur, Kuala Lumpur- Penang (Malezya), Phuket (Tayland), Colombo (Sri Lanka) Goa – Mumbai (Hindistan) ile devam edebilirsiniz. Gemi sonrasında Yeni Delhi’de soluklanmak mümkün. Böylece Uzakdoğu’nun en güzel şehirlerini tek yolculuğa sığdırmanın da yolu açılıyor.

Uzakdoğu’nun gizemli sularından Hindistan’a

PHUKET’İN KUMSALLARI BURMA’NIN TAPINAKLARI

Bangkok’ta kanallar turuna katılabilir, en ünlü markaların taklitlerini bulabileceğiniz Pat Pong Pazarı’nda alışverişe çıkabilirsiniz. Şelaleleri ve doğal parklarıyla adeta bir cennet olan Kamboçya Sihanoukville’de muhteşem plajlar sizi bekliyor. Dünyada en fazla motosikletin bulunduğu, Vietnam’ın Batılı şehri Ho Chi Minh City’de Fransız sömürgesi döneminden kalma binalara rastlayacaksınız. Kentin Binh Tay Pazarı, Opera Binası ve Cholon adlı Çin Mahallesi de görülmeye değer. Singapur, Uzakdoğu’nun en modern ve en temiz şehri. Orchard Caddesi’nden başlayacak keşif turunuza Çin Mahallesi, Merlion Anıtı, Sri Mariamman Hindu Tapınağı ve Sentosa Adası’yla devam edebilirsiniz.
Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da ise Merdeka Meydanı, Kraliyet Sarayı, Parlamento Binası, Ulusal Camii ve İkiz Kuleler ilginizi çekecek mekanlar. Ardından geminizin uğrayacağı Malezya’nın en büyük şehri Penang’da 1000 Pagoda Tapınağı, Tayland ve Burma tapınakları mutlaka görülmesi gereken yerler. Tayland’ın önemli turistik merkezlerinden biri olan Phuket Adası’nda, dünyaca meşhur plajlarda yüzebilirsiniz: Karon, Kata ve Kamala önde gelenler. Patong Plajı’nda alışveriş de yapabilirsiniz.

UNESCO’NUN DÜNYA MİRASLARI

Uzakdoğu’nun gizemli sularından Hindistan’a

Yüzyıllarca, Hindistan, Portekiz, Hollanda ve İngiliz sömürgesi olan Sri Lanka’nın başkenti Colombo’da Gangaramaya Budist Tapınağı’nı, Colombo Ulusal Müzesi’ni ve tarçın bahçelerini kaçırmayın. Hindistan’da sömürge döneminden kalma eski Portekiz villalarını, Bom Jesus Bazilikası ve Sri Mahalsa Tapınağı’nı göreceğiniz Goa, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde. Mumbai ise Kamala Nehru Parkı, asma bahçeleri ve Gandhi Müzesi ile öne çıkıyor. Tarih boyunca tam yedi kez kurulmuş olan başkent Delhi yeni ve eskinin iç içe yaşadığı bir şehir olarak ilginizi çekecek. Hintlerin babası sayılan Mahatma Gandhi’nin sade kabrini ziyaret etmeyi unutmayın.

EN SEVDİĞİM 5 ROTA

-İskandinavya ve Baltık ülkeleri: Kültür ve sanatla yoğrulmuş, yeşille bezenmiş kentlerden oluşan bu rotada haziranda beyaz gecelerin tadını çıkarmak, her yıl dünyanın yaşanacak en iyi şehirleri listesinde yerini alan Kopenhag’ın güzelliklerini keşfetmek için bile bu yolculuğa çıkmaya değer. Stockholm’ün Vasa Müzesi’ne hayran kalacaksınız. Helsinki’de Finlilerin Asyalı köklerini görmek sizi şaşırtacak. Rusya İmparatorluğu’nun saraylar, köprüler, müzelerle süslenmiş şehri St. Petersburg’da zamanın durduğunu hissedeceksiniz. Estonya’nın başkenti Tallinn’in tarihi bölgesinde, Oslo’nun müze ve parklarında gezintiye çıkmak da sizi mutlu edecek.
-Volga Turu ve Beyaz Geceler: Dalgalı denizler yerine sakin nehirleri özlediğimde Volga’daki turlar aklıma gelir. St. Petersburg’da 25 Mayıs - 16 Temmuz arası yaklaşık 50 gün gece yarısına kadar hava aydınlıktır. Bu dönemde St. Petersburg’dan Moskova’ya kadar düzenlenen turlarla yetinmeyip Azak, Hazar, Kuzey ile Baltık denizlerine ve Karadeniz’e kadar gidebilirsiniz.
-Akdeniz şöleni: Uygarlık tarihinin en gösterişli günlerini yaşamış, geçmişin atmosferini hâlâ koruyan muhteşem şehirler, müzeyi andıran sokaklar, müzeler, plajlar, kışkırtıcı bir yemek kültürü... Roma’dan başlayan turlarla Napoli, Dubrovnik, Venedik, Sicilya, Barselona, Cannes ve Floransa’ya gidebilirsiniz. Roma’dan Monte Carlo, Palma de Mallorca ve Tunus rotasını da seçebilirsiniz. Bugüne kadar seyahat yaptığım 100’e yakın gemi arasında en keyif aldığım 24 restoranlı Oasis of the Seas 13, 18 ve 23 Eylül’de buna benzer bir rotada turlar yapacak.
-İstanbul başlangıçlı turlar: Gemilerle Yunanistan’da Katakolon ile Hırvatistan’da Dubrovnik’i sonra İtalya’nın Venedik ve Bari limanlarını ziyaret edebilirsiniz. Atina’nın Ege ile buluştuğu liman şehri Pire, Yunan adalarının eğlence durağı Mikonos da rotanızda olabilir. Arap kültürünün Akdeniz temsilcisi Beyrut, güneş tanrısının evi olarak anılan Rodos, Akdeniz’in incisi Antalya ve Marmaris bazı gemilerin durduğu limanlar arasında.

False