Uzak doğulu çocuklara Türk malı oyuncak

Güncelleme Tarihi:

Uzak doğulu çocuklara Türk malı oyuncak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2014 01:40

İTO öncülüğünde Vietnam’a çıkarma yapan Türk şirketleri, önemli bağlantılarla döndü. Tamamı yerli ürünler kullanılarak üretilen organik oyun hamurlarına büyük ilgi gösteren Vietnamlılarla 100 bin dolarlık bağlantı kuruldu.

Haberin Devamı

Yıllardır ucuz Çin malı kırtasiye malzemeleriyle mücadele eden Türk üreticiler Uzakdoğu'da Çin'in komşusu Vietnam pazarına girmeyi başardı. Kırtasiye sektörünün önde gelen firmalarından FİMA Kırtasiye, Çin'in kapı komşusu ve en önemli pazarlarından biri olarak gördüğü Vietnam'da kırtasiye boyaları ve oyun hamuruyla giriyor.

FİMA Kırtasiye Genel Müdürü Sıtkı Koçak, yaptığı açıklamada “Asya ve Uzakdoğu pazarlarında kendimize önemli bir yer edindik. Tamamen organik, Türk buğdayından üretilen ve üretim teknolojisi tarafımızdan geliştirilen Let’s oyun hamurları ve organik kırtasiye pazarları ile Vietnam önemli bir

Uzak doğulu çocuklara Türk malı oyuncak
pazarımız haline geldi” dedi.

Haberin Devamı

HEDEF 2 MİLYON DOLAR
Çinli rakiplerinden daha çok Avrupalı rakiplerini geride bıraktıklarını söyleyen Koçak şunları söyledi: "Yıllardır üretim bandında gösterdiğimiz titizliğin meyvelerini yeni yeni topluyoruz. Çocuklar artık kanser riski taşımayan boyalar ve oyun hamurlarıyla oynayarak öğreniyor. Çocukların zihin ve kas gelişiminde önemli bir yere sahip oyun hamurları ve diğer kırtasiye ürünlerimizle tüm dünya raflarında yer almayı hedefliyoruz. İTO'nun düzenlediği Vietnam Fuarı'nda ilk aşamada 100 bin dolarlık bağlantı kurduk. Bu çok önemli bir başlangıç oldu. Hedefimiz Vietnam’a yıllık 2 milyon dolarlık oyun hamuru satmak."

BAKANLIĞIN TESTLERİNİ DESTEKLİYORUZ
Çin ve Bazı AB ülkelerinin ürettiği oyun hamurları, boyalar ve kırtasiye malzemelerinin çocukların sağlığı için ciddi riskler taşıdığını söyleyen Sıtkı Koçak, şöyle devam etti: “Bu konuda bakanlığın yürüttüğü tüm testlere önem veriyoruz, bu tür tüm testleri destekliyoruz. Çocuklarımızın daha okul öncesi çağda kanser riskiyle karşı karşıya kalmaması için özellikle ithal ürünlerin gümrük kapılarında teste tabi tutulması gerektiğini düşünüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!