Uyuyan Güzel’i uykudan uyandıracaklar

Güncelleme Tarihi:

Uyuyan Güzel’i uykudan uyandıracaklar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2011 00:00

Başkent seyirciyle 17 Aralık’ta buluşmaya hazırlanan “Uyuyan Güzel” balesinin sahne arkasındaki çalışmaları hummalı şekilde sürüyor. Teknik ekip seyirci karşısına eksiksiz çıkmak için yoğun mesai harcıyor.

İKİ PERDEYE İNDİRDİK

ADOB Bale Başöğretmeni Volkan Ersoy, “Uyuyan Güzel” balesinin orijinal versiyonunun çok uzun olduğunu, yaklaşık 3,5 saat sürdüğünü söyledi. Bu nedenle bazı yenilikler yaptıklarını anlatan Ersoy, “Eseri orijinal figürlerde çeşitli düzenlemeler ve yeni hareketlerle iki perdeye indirdik” dedi.

DAĞCILARDAN YARDIM

Hazırlıkların yoğun şekilde devam ettiğini, sahne üzerinde ve arkasında olmak üzere yaklaşık bin 550 kişilik bir ekibin “Uyuyan Güzel” balesi için çalıştığını anlatan Ersoy, eser için Dağcılık Federasyonu’ndan da yardım istediklerini bildirdi.

FANTASTİK KOSTÜMLER

Kostüm tasarımcısı Nursun Ünlü de erkek ve kadın terzi atölyelerinde hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Ünlü, “Uyuyan Güzel bir beyaz bale ve konu masalsı. Böyle olunca kostümleri de fantastik bir görüşle hazırladık. Giysiler kabarık, renkler canlı” dedi.

PERUK YAPIMI SÜRÜYOR

Makyaj sanatçısı Refik Yerlitaş da dönemi yansıtan peruklar kullandıklarını, eserdeki masal kahramanları için de özel peruklar tasarladıklarını söyledi. Kalabalık bir ekibin sahneye çıkacağını, kozmetik makyaj kullanacaklarını anlatan Yerlitaş, peruk yapımının sürdüğünü bildirdi.

ESERİN dekor tasarımını üstlenen Nihat Kahraman, balede dekorun son derece sade olması gerektiğine işaret ederek, “Bu nedenle çok fazla bir şey koyamıyoruz sahneye. Ortaya mümkün olduğu kadar küçük oturma birimleri, podyumları kenarlara yanlara itmek zorunda kalıyoruz. Balede koreografi ön plana çıktığından ve belirleyici olduğundan kostüm, dekor ona yardımcı olmaktan öteye gidemiyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!