Uyuşturucuyla mücadele projesi

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucuyla mücadele projesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2017 13:58

Uyuşturucuyla mücadele projesi

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü'nün hazırladığı 'Sağlıklı Gençlik- Bilinçli Aile- Güvenli Toplum' projesi tiyatro gösterisiyle sona erdi.
Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü, Isparta Valiliği, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Isparta Belediye Başkanlığı, Sağlık Müdürlüğü, Millî Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) finansman desteği sağladığı 'Sağlıklı Gençlik- Bilinçli Aile- Güvenli Toplum' projesinin finali 'Yaşasın En Güzel Yaşamlarımız' tiyatrosunun sahnelenmesiyle yapıldı.
Eserde, bir dönem uyuşturucuya bulaştıktan sonra tedavi görerek hayata yeniden dönen kişiler ile Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü'nden sosyolog ve psikologlar rol aldı. SDÜ Batı Yerleşkesi Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'ndeki oyunu, Isparta Vali Yardımcısı İsmail Akman, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Isparta Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Ziya Şahin, Mürşide Ermumcu Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri izledi.
Oyun sonunda konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, uyuşturucu ile topyekûn mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Çokdinç, “İşlenen konu gerçekten çok önemli. Dünya birçok sorunla uğraşıyor. Bu dünyanın en büyük problemlerinden birisi. Burada sahnelenen oyun da yaşanmış bir çok olayın aynasıydı. Bu şekilde çok hayat var. Bunlar bizim insanlarımız. Bunları kazanmalıyız. Beraber yaşıyoruz. Aynı toplum içerisindeyiz" dedi.
BU PROJENİN PAYDAŞI OLMAKTAN KIVANÇ DUYDUK
SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı da "Çok etkilendim. Amatör bir oyuncu grubu olarak sizlerin sahneye koyduğu performans ve mesajlardan gerçekten duygulandım. Çok güzel bir proje hayata geçirdiniz. Tabiî ki bize düşen burada ev sahipliği yapmaktı. Bunu çok büyük bir gururla yaptık. Böyle bir projeye ev sahipliği yapmaktan onur ve gurur duyduk" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!