Uyuşturucuya ‘DUR’ diyelim

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucuya ‘DUR’ diyelim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 02:00

Yüksek Öğretim Kurulu’nda (YÖK) düzenlenen ‘Uyuşturucu ile Mücadelede Üniversitelerin Rolü ve Kurumlararası İşbirliği’ toplantısının ardından somut adım atan Ankara Üniversitesi, bünyesindeki 60 bini aşkın öğrenciye kısa mesaj (SMS) ve mail atarak öğrencileri uyuşturucuya karşı mücadeleye davet etti.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü’nün imzasını taşıyan SMS’li çağrıda, “İnsanca yaşamı, ahlakı, özgürlüğü, geleceği, sevgi ve saygıyı mahveden uyuşturucuya karşı birlikte ‘dur’ diyelim. Kişinin kendisini ve tüm çevresini mahveden bu illetin üstesinden gelmek için Ankara Üniversitesi ailesini topyekûn mücadeleye davet ediyoruz” ifadeleri yer aldı. Madde bağımlılığının toplumun insan varlığı ve sağlığı açısından kapsamlı bir sorun olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş ise, “Ankara Üniversitesi, toplumumuzda yaşanan bu sorunun daha da yaygınlaşmaması, önlenmesi, bu canavarın esiri olanların kurtarılması için üzerine düşen görevi yerine getirecektir” dedi.
Ankara Üniversitesi öğrencileri geçen yıl yaptıkları etkinlikte de uyuşturucuya karşı farkındalık oluşturmak için Zombi Yürüyüşü düzenlemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!