'Uyuşturucudan kurtulmak istiyorum' dedi Başbakan duydu

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucudan kurtulmak istiyorum dedi Başbakan duydu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2015 12:24

Konya’da 4 yıl önce lise 1'inci sınıfta arkadaş ortamında merak ederek başladığı eroinin bağımlısı haline gelen ve bu bağımlılıktan kurtulmak isteyen 19 yaşındaki Ş.B., dün yayınlanan haberlerin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi'nde (AMATEM) tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Ailesinin 7 çocuğundan biri olan Ş.B. 4 yıl önce lise 1'inci sınıftayken, iddiaya göre kız arkadaşlarının eroin kullandığını görünce kendisi de merak edip kullanmaya başladı. Birkaç kez kullandıktan sonra bırakmak isteyen Ş.B., uyuşturucunun bağımlısı haline geldi. Eğitimini de yarıda bırakan Ş.B., bir dönem konfeksiyon mağazasında tezgahtarlık yaptı. Ailesiyle de sorunları ortaya çıkan Ş.B., 2013 yılında evi terk etti. Yaklaşık 4 ay sonra evine dönen Ş.B., eroinden kurtulmak için 4.5 ay AMATEM'de tedavi gördü. Tedaviden kısa bir süre sonra yeniden eroin kullanmaya başlayan Ş.B., 4 yılda 25 kilo zayıfladığını, saçlarının döküldüğünü, ciğerlerinin tükenmek üzere olduğunu belirterek kendisine tedavi için yardım eli uzatılmasını istedi.

Uyuşturucudan kurtulmak istiyorum dedi Başbakan duydu

Haberin Devamı

BAŞBAKAN SAHİP ÇIKTI

Tedavi olmak isteyen Ş.B.'ye Başbakan Ahmet Davutoğlu sahip çıktı. Ş.B.'nin tedavi olmak istediğini dile getirdiği haberlerin yayınlanmasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatı üzerine Konya Valiliği harekete geçti. Genç kız polis tarafından evinden alınıp AMATEM'e yatırıldı.

Haberin Devamı

Uyuşturucudan kurtulmak istiyorum dedi Başbakan duydu
'KIZIM BELKİ ÖLÜME KADAR GİDECEKTİ'

Eşinin hamallık yaparak geçimlerini sağladığını belirten ve kızının krize girmesi sonucu zaman zaman eroin alması için para verdiğini belirten ev kadını anne 46 yaşındaki H.B., kızının tedavi olabilmesi için her kapıyı çaldığını belirtti. Kızının tedavi altına alınmasına sevindiğini ifade eden H.B., şunları söyledi:

"Dün sabah saatlerinde İl Emniyet Müdürü Yardımcısı ve narkotik ekipleri geldiler. Konuyla ilgili sonuna kadar yardımcı olacaklarını söylediler. Kızım o sırada dışarıda idi. Telefonla eve çağırdılar. Sonra da kızımı alıp tedavi olması için hastaneye götürdüler. Şu an kızım hastanede tedavi altında. Kızımın tedavi olması için her kapıyı çaldım. Ben böyle bir şey yapmasaydım hiçbir sonuç alamazdım. Çocuğum daha çok çekerdi. Belki ölüme kadar gidecekti. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden de geldiler bize yardımcı olacaklarını söylediler. Allah razı olsun yetkililerden."

Uyuşturucudan kurtulmak istiyorum dedi Başbakan duydu
KRİZE GİRİNCE KENDİMİ ODAYA KİLİTLİYORUM

Haberin Devamı

ANNE- BABALARA ÇAĞRI

Kızının eroin kullanmaya başladığından 2 yıl sonra haberleri olduğunu belirten H.B., anne ve babaları çağrıda bulunarak, "Aileler evlatlarıyla yakından ilgilensin. Evlatları, uyuşturucu bağımlısı olduysa onları dışlamasın. Onlardan utanmasınlar. Onları tedavi ettirmek için her kapıyı çalsınlar" dedi. Konya Valiliği, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla tedavi altına alınan Ş.B.'nin ailesine de yardım yapılacağını açıkladı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!