'Uyuşturucudan 36 kişi tutuklandı'

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucudan 36 kişi tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2017 11:50

'Uyuşturucudan 36 kişi tutuklandı'

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT Emniyet Müdürü Mustafa Hilmi Özgönül, 2017 yılında düzenlenen 157 uyuşturucu operasyonu sonucu yakalanan 178 kişiden 36'sının uyuşturucu ticaretinden tutuklandığını söyledi.

Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği tarafından mahallelerde düzenlenen huzur toplantıları Şehit Uğur Yıldız İmam Hatip Ortaokulu'nda devam etti. Toplantıya mahalle muhtarları, esnaf, emekli, işadamları, ev kadınları, öğrenciler, STK temsilcileri katıldı.

Emniyet Müdürü Mustafa Hilmi Özgönül, polis teşkilatı olarak görev sahalarında huzur ve güveni sağlamak adına yaptıkları çalışmaları anlattı. Yapılan çalışmaların sonuçlarının alınmaya başladığını belirten Özgönül, gençlerin önünde en büyük sorun olarak duran uyuşturucuyla aralıksız mücadele ettiklerini söyledi. Özgönül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlçe genelinde sorumluluk alanımızda uyuşturucuya yönelik olarak 157 ayrı operasyon gerçekleştirdik. Ekiplerimiz tarafından yapılan bu operasyonlar sonucunda 30 kilo 376 gram esrar, 82.20 gram eroin, 442.80 gram metamfetamin, 790 adet ecstasy uyuşturucu hap, 2 kilo 108 gram skank ve 562 gram kenevir tohumu ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında yakalanan 178 şüpheliden 36'sı uyuşturucu ticaretinden tutuklanarak cezaevine gönderildi. Uyuşturucu kullanmaktan haklarında işlem yapılan diğerleri ise adli kontrolle serbest kaldı."

Uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadele konusunda polisin çalışmalarının artarak devam edeceğini, vatandaşın güvenlik güçlerine yardımının önemli olduğunu belirten Mustafa Hilmi Özgönül, bu konuda şüphelendikleri bir konu olduğunda vatandaşın hiç çekinmeden 155 Polis İmdat Hattı'nı arayabileceklerini aktardı.

Toplantıda katılımcılara; dolandırıcılık, şüpheli şahıs, şüpheli paket konularında sunum yapılarak, şüpheli bir şahsın nasıl giyinebileceği, hal ve hareket tarzları anlatıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!