Uyuşturucu ticaretine 12.5 yıl hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu ticaretine 12.5 yıl hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 15:05

Uyuşturucu ticaretine 12.5 yıl hapis cezası

Haberin Devamı

Hakan ÇELİKBAŞ/ SAMSUN, (DHA)- SAMSUN'da uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla tutuksuz yargılanan 4 sanıktan Deniz T., 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı, diğer sanıklar beraat etti.
Olay, yaklaşık 1 yıl önce meydana geldi. Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları istihbarat çalışmada, İstanbul'dan Samsun'a 55 VC 758 plakalı otomobil ile uyuşturucu getirileceğini belirledi. Ekipler otomobili Ankara yolu Derecik mevkiinde durdurdu. Otomobilde arama yapan polis 4 ecstacy, 1 paket bonzai ve 21 tabanca mermisi ele geçirdi. Otomobilde bulunan Deniz T.nin üzerinde satışa hazır uyuşturucu madde, Ömer Y. ile İlknur D.'nin üzerinde satışa hazır 5'er paket halinde toplam 10 paket eroin, Veysel Y.'nin üzerinde ise, satışa hazır 1 paket eroin ve sahte 100 TL'lik banknot ele geçirildi. Polis 4 şüpheliyi de gözaltına aldı. Polise ifade veren Veysel Y., uyuşturucuyu merak ettiği için içmek amacıyla satın aldığını söyledi. Diğer şüphelilerde içici olduklarını belirtti.
Samsun 1'inci Ağır Ceza mahkemesi'nde 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan yargılanan Deniz T. ve Veysel Y. karar duruşmasında hazır bulunurken diğer iki sanık ise duruşmaya gelmedi. Mahkeme heyetine ifade veren Veysel Y. suçsuz olduğunu söyleyip beraatini talep etti. Başka bir 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan tutuklu bulunan Deniz T. ise, " Ben bahse konu arabayla İstanbul'a hiç gitmedim. İstanbul'a uyuşturucu değil araç almaya gittim.  Daha sonra diğer sanıklarla buluşup otomobil ile Samsun'a geldik. Uyuşturucu ticareti yapmadım. Beraatimi istiyorum" dedi.
İfadelerin ardından mahkeme heyeti Deniz T.'yi 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Diğer üç sanığın ise beraatlerine karar verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!