Uyuşturucu operasyonu: İki Türk gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu operasyonu: İki Türk gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2015 00:00

Romanya Organize Suçlar ve Terörle Mücadele Kurumu'nun Rumen gizli servisi ile birlikte gerçekleştirdiği operasyonla değeri 40 milyon Euro olan uyuşturucu madde yakalandı. 11 kişinin yakalandığı operasyonda gözaltına alınanlar arasında örgüt üyesi olduğu iddia edilen 2 Türk vatandaşı H. S. ve şoför H. Y. de var.

Haberin Devamı

Savcılar, bir Rumen taşıma şirketinin TIR'larını kullanan uyuşturucu çetesinin Afganistan üzerinden gelen eroini Türkiye ve Ukrayna üzerinden ülkeye sokup buradan da Avrupa'daki diğer ülkelere dağıtmak için Hollanda'ya götürdüğü bilgisini paylaştı. 2014 Nisan ayından bu yana takip altında olan çetenin taşıma şirketine ait TIR'ların benzin depolarındaki özel bölmede uyuşturucuyu taşıdığını bildirdi.

Kurum savcıları, iki ayrı benzin tankında ele geçirilen 333 kilo uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık 40 milyon euro olduğunu belirtti. Ayrıca gözaltına alınanların evlerinde yapılan operasyonda 2 lüks marka otomobil, çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve 136 bin euro nakit para ele geçirildi.

Savcılar, gözaltına alınan Romen vatandaşı Sman George-Solomon, Bîng Liviu-Constantin ve Türk vatandaşları, H.S. ve H. Y.'yi tutuklama isteği ile mahkemeye sevk etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!