'Uyuşturucu ile mücadele aileden başlar'

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu ile mücadele aileden başlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2018 12:43

'Uyuşturucu ile mücadele aileden başlar'

Haberin Devamı

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından belediye personeline yönelik uyuşturucuyla mücadele konusunda eğitim verildi. 
     
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Eski Nikah Salonu'nda uyuşturucu ile mücadele konusunda eğitim gerçekleştirildi. Edirne Belediyesi'nde daha çok saha görevlerinde çalışan personele yönelik gerçekleştirilen eğitimde ilk olarak uyuşturucu maddeler ve uyuşturucu maddelerin kişiler üzerindeki etkisinden bahsedildi. Uyuşturucu kullananlarda görülen belirtileri anlatan Muhammed Ünal, "Madde kullanan kişiler ağız kuruluğu nedeniyle sürekli sakız çiğner. Yorgun ve halsizdir. Kendini ifade etmekte zorlanır. Özellikle esrar kullanan kişilerde çok tatlı yeme eğilimi ortaya çıkar. Bağışıklık sistemi çöker, sık sık hastalanır. Dalgın olurlar. Maddeyi alabilmek için önce mevcut parasını yetirir daha sonra çevresindeki insanların paralarını ve değerli eşyalarını çalmaya başlar. Hırsızlık, gasp gibi suçlara karışır, kendine güveni azalır. İçine kapanır. Duygu değişiklikleri yaşar" dedi. 
    
Uyuşturucu ile mücadelenin ilk olarak ailede başladığını belirten Ünal, "Çocuğumuzun davranışlarına, arkadaş ortamına, derslerine, eve geliş ve gidiş saatlerine, harcadığı para miktarına dikkat etmeliyiz. Uyuşturucu yaşı çok düştü. 12 yaşındaki çocuk bile madde kullanıyor" dedi.

Belediye personelini uyuşturucu satıcılarını nasıl tanıyacakları konusunda da bilgilendiren Ünal, "Her uyuşturucu kullanan potansiyel bir uyuşturucu satıcısıdır. Maddeyi alamadığı zaman uyuşturucu satıcılığına başlıyor. Metruk binalarda ve çevresinde uzun süre vakit geçirirler. Uyuşturucu satışının yoğun olduğu mahallelerde sokak başında yada belli bir noktada uzun süre beklerler. Araçların girmediği ya da araçların zorlukla girebildiği dar ve ışıksız sokakları kullanırlar" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!