Uyuşturucu alarmı

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu alarmı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 02:00

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, “Çarpık kentleşme, uyuşturucu ve asayiş sorununu da artırdı” dedi. Özellikle uyuşturucu konusunda Ankara’nın alarm verdiğini kaydeden Çetinkaya, partisinin düzenlediği “Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadelede Bilgilendirme Etkinliği” programında şunları söyledi:

Haberin Devamı

EN BÜYÜK PAY ANKARA’DAN

“Yapılan birçok araştırmaya göre, Ankara uyuşturucu ve madde bağımlılığı kullanımında Türkiye’nin ilk sırasına yerleşmiş durumda. Devletin yönetildiği Türkiye’nin başkentinde uyuşturucu kullanımı alarm veriyor. Bu da gösteriyor ki ülkemizin polisine, askerine, masum sivil vatandaşlarımıza sıkılan her kurşunun ve tuzağın finansmanı olan uyuşturucuya en büyük pay Ankara’dan gidiyor.

GELİŞMEZSE SUÇ ORANI ARTAR

Ankara’daki çarpık şehirleşme sadece görsel olarak sakıncalı değil. Şehrin bir tarafını rant sağlayıp geliştirir, diğer tarafını geliştiremezseniz, gelişmeyen bölgede suç oranı artar. Başkent’te kentsel dönüşüm yaparken Ankara’nın rant bölgelerine, boş arazilerine, tarım ve SİT alanlarına yoğunlaşılmamalı. Yapılması gereken uyuşturucu satışı ve kullanımın arttığı, asayiş sorunlarının boy gösterdiği ve sosyal donatıları olmayan, ömrünü tamamlamış mahallelere yoğunlaşılmalı.

Haberin Devamı

KENT YENİDEN DİZAYN EDİLMELİ

Uyuşturucuyla mücadele etmek, devletin olduğu kadar yerel yönetimlerin de görevi. Ankara’ya AVM yaparak, pahalı dinozor maketleri dikerek uyuşturucu ve diğer asaiş sorunlarıyla mücadele edip şehri medeniyete taşıyamazsınız. Bu sorunları aşmak için önce şehri kaynaştırmanız gerekiyor. Başkent vizyonu olan bir anlayışla yeniden dizayn edilmeli.

OKUL ÇEVRESİNDE ZAAFİYET VAR

Devletin, devlet okullarına yeterli kaynağı aktarmayışı yüzünden oluşan maddi sorunlar, okul çevrelerinde güvenlik zafiyeti oluşmasına neden oluyor. Okul aile birlikleri imkânları varsa güvenlik görevlisi tutmaya çalışıyor ancak bu da yetersiz kalıyor. Bu zafiyette okul çevrelerinde uyuşturcu terörü tehditinin artmasına sebebiyet veriyor.”

TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİLER

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara İl Başkanlığı’nın, uyuşturucunun zararlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlediği “Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadelede Bilgilendirme Etkinliği” bir hafta sürdü.
Sergi ve bilgilendirme çalışmalarının yer aldığı etkinlik, önceki akşam MHP Ankara milletvekilleri Erkan Haberal, Mustafa Mit, AMATEM Başhekimi Volkan Şahiner, eski futbolcu Samet Aybaba ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşen sempozyumla devam etti. Etkinlikler, dün MHP Genel Merkezi’nde açılan sergiyle son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!