Uyuşmalar korkutuyor

BİR yazınızda bacaktaki uyuşmanın bel fıtığına bağlı olabileceğini belirtmiştiniz. Bana her türlü tetkik yapıldı, ama hiçbir şey bulunamıyor.

Birkaç aydan beri sağ kolumda da uyuşma başladı. Ne yapacağımı bilmiyorum. Tek korkum, ileride bacağımın kesilmesi... 39 yaşındayım ve sigara içiyorum.

K.K/ANKARA

Öncelikle mektubunuzdaki son sözler üzerinde durmak istiyorum. Bir yandan bacağınızın kesilmesinden bu denli korkuyor, öte yandan da sigara içmeye devam ediyorsunuz. Size tavsiyem öncelikle sigaradan kurtulmanız, böylece bedensel olduğu kadar ruhsal yönden de rahatlayacaksınız. Şikáyetlerinize gelince, bunun bacak damarlarınızla ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Olay daha çok sinir sistemini ilgilendiren bir sorun olarak gözüküyor. Bu yöndeki görüşü kuvvetlendiren başka bir bulgu da uyuşmaların sol kolunuzu da etkilemesi.

Bunun neden teşhis edilemediğini bilmiyorum, girmediğim alet kalmadı diyorsunuz. Bunu, çok tetkik yapıldığı anlamında alıyorum, çünkü tıpta hangi tetkik yöntemleri olduğunu ve bunlardan hangisinin size yapıldığını bilmenizi beklemiyorum. Bu nedenle, beyin ve omurilik sisteminizle ilgili ayrıntılı inceleme yapılması konusunda ısrarcıyım. Bu gibi, çok net bulgular vermeyen sorunlardan biri de tıpta kısaca MS olarak adlandırılan multiple skleroz hastalığıdır. Bir nöroloji uzmanına başvurarak ayrıntılı tetkik yaptırmanızı ve doktora da MS ihtimalini hatırlatmanızı tavsiye edeceğim.
Yazarın Tüm Yazıları