‘Uyum’ baskı aracı olarak kullanılıyor

Güncelleme Tarihi:

‘Uyum’ baskı aracı olarak kullanılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 09:43

Karikatür ustası ve kabareci Muhsin Omurca, Frankfurt Güneş Tiyatrosu’na konuk oldu. Omurca’nın gündeminde ‘uyum’ kavramı vardı... Ama Omurca, bu kavramdan duyduğu rahatsızlığı şöyle anlattı:

Haberin Devamı

“DÜNYEVİ konulardan bahsettiğimiz zaman, ‘Aa integrasyon konusu yok mu bu sefer! O zaman biz sizi daha sonra çağıralım’ diyorlar. Üzerimizde tiyatroların baskısı var. Bizlere integrasyon konusunu yazmak zorunda olduğumuzu hissettiriyorlar. Kaldı ki geçtiğimiz günlerde Başbakan Merkel de gelecek yıl yapılacak genel seçimlerde ana temasının uyum konusu olduğunu söyledi. Uyum, önümüzde 30 yıl da güncel kalacak. Tanımını tam yapamadığınız bir konu. Uyumun karşılığı yok. Şartları, ilk adım, ikinci adım, son adım nedir kimse bilmiyor. Uyum, Alman toplumu tarafından bir baskı aracı olarak kullanılıyor. Sorunların kaynağını hep bu tarafta göstermek için bir tarz. Fazla açıklama gerektirmeyen bir konu. ‘Uyum sağlamadığınız için’ denilip konu kapatılıyor.”

Haberin Devamı

‘Uyum’ baskı aracı olarak kullanılıyor

İKİ TÜRK BEBEK VERİLMELİ!

Muhsin Omurca, ’Karikatürk’ adını verdiği programında, Alman çocuklara, ilk yaşlardan itibaren iki Türk bebek vermek gerektiğini, Türklerin yıllar sonra böylece kabul edilebileceğini sahneledi.

ALMANLARIN DA KÖKENİ BİZDEN

Muhsin Omurca, Şanlıurfa Göbeklitepe’deki arkeolojik kazıları da oyununda kullandığı. Bazı arkeologların, “Adem’le Havva’nın doğum yeri Göbeklitepe” tezini hatırlatan Omurca, “Adem ile Havva’nın Türkiye kökenli olduğunu biliyordum. Almanların da kökeni bizden” diyerek izleyenleri kahkahaya boğdu.

BAKMADAN GEÇME!