Uysal: Ben buradayken size kimse dokunamaz

Güncelleme Tarihi:

Uysal: Ben buradayken size kimse dokunamaz
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 14:30

Uysal: Ben buradayken size kimse dokunamaz

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, tapu sorununun yaşandığı Ermenek Mahallesi'nde düzenlenen Halk Günü'nde, gerçekleştirilen ihalelerle 513 mahalle sakinin tapusuna kavuştuğunu belirterek, “200 kadar yer imar planlarında park, yol, okul gibi alanlarda kalıyor. Ben görevde olduğum sürece, 3-5 yıl içinde, size hiç kimse dokunamaz" dedi.
Başkan Uysal'ın halk günü toplantılarında bu hafta durak Ermenek Mahallesi oldu. Ermenek Mahallesi'nde sevgi gösterileri ile karşılanan Başkan Uysal, yoğun ilgi nedeniyle halk günü alanından uzun süre ayrılamadı. Başkan Uysal, burada yaptığı konuşmada, Ermenek Mahallesi'nin yaşadığı tapu sorunu çözmek için yerel seçimler öncesinde başlayan bir süreci sürdürdüklerini söyledi. Ermenek'e gelen her siyasinin tapu vaadine rağmen ancak satışın mümkün olabileceğini ifade edegeldiğini aktaran Başkan Uysal, şöyle konuştu:
“Satış nasıl mümkün olabilirdi? 4706 sayılı kanunda ufak bir değişiklik yapıldığı takdirde, Ermenek'te ihalesiz bir biçimde parsellerin kullanıcısına satışı mümkündü. O kanunda değişiklik olmazsa açık ihalelerle satış yapılabilir durumdaydı. Bu şartlarda yalan söylemenin lüzumu yok. Biz ilk yolun gerçekleşmesi için tüm şartları zorladık. Antalya milletvekillerinin hepsine, siyasi parti ayırmadan, çözümü anlatan dosyaları teslim ettik. İlgili yasada hazine, vakıf arazilerinin ihalesiz, kullanıcısına satışı düzenleniyor. Sadece bu kanuna belediye de yazılacaktı. Uğraştık, toplantılar yaptık. Olmadı. Bir ilerleme kaydedemedik. O yasal düzenlemeyi 'çıkartamadılar' diyelim."
513 KOMŞUMUZ TAPUSUNA KAVUŞTU
Bu nedenle Muratpaşa Belediyesi'ne kalan tek yolu, parsellerin açık ihale yoluyla satışı için süreci başlattıklarını dile getiren Başkan Uysal, “Mecbur olduğumuz şeyi yaptık. 513 komşumuza bugün itibariyle tapuları verildi. İçinde yeri olan 180 parselimiz daha var. Bunlar da satışa çıkacak" dedi.
SİZE KİMSE DOKUNAMAZ
Bu sürecin tamamlanmasının ardından bugün evleri imar planlarında park, okul gibi kamunun ortak kullanım alanı içinde kalan Ermeneklilerin sorununun kalacağını dile getiren Başkan Uysal, bu durumda bulunan 200 kadar yer olduğunu söyledi. “En büyük yükümlülüğüm doğru neyse onu söylemektir" diyen Başkan Uysal, söz konusu durumdan kurtulmak için imar planlarını değiştirmek gibi bir yöntem olmadığını söyledi.
Başkan Uysal, “Şehrin kesinleşmiş imar planını yok edip bunu yapacağını söylemek gerçekçi değil, kaldı ki mümkün de değil. Ancak altını çiziyorum, ben görevde olduğum sürece, 3-5 yıl içinde, size hiç kimse dokunamaz. Bugünden yarına 'Gidin çıkın' hiç öyle bir şey olamaz. Sizin üzüleceğiniz her şey beni de üzer" diye konuştu. Ermenek'te Muratpaşa Belediyesi'nin alacağı tüm kararların, uygulamalarının hepsinin bölge sakinlerinin menfaati doğrultusunda olacağını belirten Başkan Uysal, “Biz buradayken kolay kolay, size 'Ayrılın buradan' diyen olmaz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!