Uykusuz günleri son buldu

Güncelleme Tarihi:

Uykusuz günleri son buldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2017 10:46

Uykusuz günleri son buldu

Haberin Devamı

HORLAMA ve uykuda nefes durması gibi şikayetlerle İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran 54 yaşındaki Mehmet Tokmak sağlığına kavuştu.
Hasta Mehmet Tokmak, 3-4 yıldır süren geceleri nefesinin daralması, kendisini ölecekmiş gibi hissetmesi, aşırı horlama, nefes alamadığı için çırpınarak yataktan kalkma şikayetleriyle Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Uyku Bozukluğu Ünitesi'ndeki testler ve KBB bölümünde geçirdiği cerrahi operasyon sonucunda rahat bir nefese kavuştu.
Yaşadıklarını anlatan Tokmak, "Uyku bana zehir olmuştu. Geceleri uyuyamadığım için de gündüzleri çalışırken sürekli uyukluyordum. Dikkatimi bir iş üzerinde toplayamıyordum. Uykusuz olduğum için de haliyle gergin ve stresli oluyordum. Ailem ve çevremdeki diğer insanlara da yansıyordu bu olumsuzluk. Göğüs hastanesinde Uyku Bozukluğu Ünitesi'nin olduğunu öğrenince buraya başvurdum. Burada ben uyku halindeyken çeşitli testler yapıldı. Aynı zamanda KBB Uzmanı Dr. Sinan Başoğlu da beni muayene etti ve ameliyat olmamı önerdi. Yıllardır çektiğim eziyet bitti. Yeni bir hayata başlamış gibiyim" dedi.
FARKLI BRANŞLARIN BULUŞMASIYLA HİZMET VERİLİYOR
Horlama ve uyku apnesi yaşayan uygun hastalarda cerrahi yaklaşımın olumlu sonuçlar verdiğini belirten KBB Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Sinan Başoğlu, "Hastamız horlama ve uykuda nefes durması, sabahları yorgun uyanma, gün içerisinde performans düşüklüğü şikayetleriyle geldi ve kendisine uyku bozukluğu teşhisiyle uyku ünitemizde testler yapıldı. Sonuçları kulak burun boğaz uzmanı, diyetisyen, psikolog, psikiyatri uzmanı ve uyku bozukluğu uzmanlarının bir arada bulunduğu 'Uyku Konseyi' tarafından değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda hastamızda 'orta derece uyku apnesi sendromu' dediğimiz rahatsızlık ortaya çıktı. Yapılan KBB muayenesi ve endoskopik incelemeler ile uyku sırasında görülen tıkayıcı anatomik bozuklukları tespit edip önce burun daha sonra da yumuşak damak ve dil köküne müdahale etme kararı verdik. Operasyon sonrasında hastamızın bütün şikayetleri geçti" dedi.
Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Enver Yalnız da Uyku Bozukluğu Ünitesi ve KBB poliklinik hizmetlerinin buluşmasıyla hastaların tedavi olduğunu, sıkıntılarından kurtulduklarını görmenin kendilerini çok memnun ettiğini söyledi.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!