Uygun: Takım olarak mücadeleye hazırız

Güncelleme Tarihi:

Uygun: Takım olarak mücadeleye hazırız
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2009 18:00

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, hafta sonu konuk edecekleri Beşiktaş'ın çok formda olduğunu belirterek, “Ama takım olarak biz de şu anda o kora kor, kıran kırana mücadeleye hazır durumdayız. O savaşı, o mücadeleyi sahada en iyi şekilde vermek istiyoruz” dedi.

Kulüp tesislerinde cumartesi günü yapacakları Beşiktaş maçının hazırlıklarına başlayan Sivasspor'un teknik direktörü Bülent Uygun, Ankaragücü gibi ligde bulunduğu konum itibariyle zor durumda olan bir takımdan 3 puan almalarının sevindirici olduğunu söyledi.
Ankaragücü maçını kazanmak ve yaşadıkları 2-3 haftalık gerginliği üzerlerinden atmak hedefiyle bu maça çıktıklarını ifade eden Uygun, “Hem de yürüdüğümüz bu yolda, bizi Anadolu'da birçok insanın destek verdiği ortamda, başarmamız gerekenleri başarmak adına oradan galibiyetle dönmemiz gerekiyordu. Nitekim bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Şimdi önlerinde çok önemli bir Beşiktaş maçı olduğunu kaydeden Uygun, şunları söyledi:

“Beşiktaş takımı son zamanlarda çok istim üzerinde. Gerek oynadığı futbol, gerekse şu andaki konumu itibariyle çok da formdalar. Ama takım olarak biz de şu anda o kora kor, kıran kırana mücadeleye hazır durumdayız. O savaşı, o mücadeleyi sahada en iyi şekilde vermek
istiyoruz. Futbolun bütün bireysel yeteneklerini sergilemek istiyoruz.”

Taraftarından maça karanfillerle gelmelerini, maçın sonucu ne olursa olsun rakiplerini alkışlarla uğurlamalarını isteyen Uygun, taraftarlarına Sivasspor ile gurur duyacakları bir futbol sergilemek istediklerini bildirdi.

Bu maçta Beşiktaş'ın favori gösterildiğini belirten bir basın mensubunun, “Sivasspor hala şampiyon olabileceğine inandıramadı mı” şeklindeki sorusu üzerine Uygun, Sivasspor'un kısıtlı imkanlarla buralara kadar geldiğini söyledi.

Sivasspor'un markalaşma yolunda inanılmaz hamleler yaptığını ifade eden Uygun, “Ama 100 yıllık tarihinde şampiyonluklarla dolu, birçok başarılara imza atmış bir Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor gibi Türkiye'nin 4 tane gurur kaynağı olmuş çok önemli takımlar
var. Bunların olduğu bir ortamda tabi ki bizlerin favori çıkma ihtimali yok” diye konuştu.

Sivasspor olarak şampiyonluk hedeflerine ulaşmak için ligin sonuna kadar mücadelelerini vereceklerini vurgulayan Uygun, “Bu ligin sonucunda şampiyon olan şampiyon olmuş olacak. Ama şampiyonluk mücadelesi vermiş, bu yolda o kadar kısıtlı imkanlarla mücadele etmiş Sivasspor, şampiyon olmasa bile şampiyondur benim için. Herkesin gönlünde olduğu gibi” dedi.

TAKIMDAKİ SAKATLARIN DURUMU

Takımda şu anda Mehmet Yıldız'ın kasığında, Tum ve Sedat'ın dizinde hafif bir problem olduğunu bildiren Uygun, şunları kaydetti:
“Ama onlar çok önemli değil. 2-3 gün içinde düzeleceklerdir. Varımızla, yoğumuzla, futbol oynama düşüncemizle Beşiktaş maçına en güzel şekilde hazırlanacağız. Bizi seven, bizimle birlikte olan ve dualarını eksik etmeyen taraftarlarımızla birlikte kendi sahamızda inşallah o müsabakadan Sivasspor'un lehine olan sonucu alacağız.”

Uygun, Faruk'un sakatlığının sürdüğünü, Hayrettin'in de gelecek hafta takımla birlikte çalışmaya başlayacağını ifade etti.

Maçın akşam oynanacak olmasının kendileri için avantaj olup olmadığı şeklindeki soruyu da Uygun, “Bazen avantaj oluyor, bazen terse dönüyor. O yüzden havanın şartları tabi soğuk olacaktır. Bununla birlikte sahaya 2-3 günden beri arada bir kar yağıyor. Tabi ki bu soğuk her zaman bir handikaptır. Bizim için de avantaj gibi gözüküyor açıkçası” diye yanıtladı.

BÜLENT UYGUN'A VERİLEN CEZA

Uygun, aldığı cezayla ilgili bir itirazının olup olmayacağının sorulması üzerine de şöyle konuştu:

“Cezamızla ilgili tabi itirazımız olacak. Bugün özellikle avukatlarımla birebir görüşmelerimi yapıyorum. Bu konuyla ilgili itirazda bulunacağız. Şu ana kadar ben hangi maça baksam her antrenör sahaya giriyor. İlk defa ben girmedim. Hakemimiz de zaten söyledi, küfür de etmedim.
Son maçta da gördük zaten. Hakemimizin durumunu da gördük. Hakemimize verilen görevi de gördük. Dolayısıyla ben MHK'yı bu konuda tebrik ediyorum. Gerçekten Türk sporu adına güzel bir hareket yaptılar. Yani hakemlerinin sonuna kadar arkasında olan zihniyet, benim için önemli bir zihniyettir. Artık Türk futbolu kazanıyor diye düşünüyorum. Bu doğru bir harekettir.”

“4 MAÇ CEZA VERİLİNCE ŞOK OLDUM”

Hakemlerin hata yaptığını, yapmaya da devam edeceğini ifade eden Uygun, şöyle devam etti:

“Mühim olan onların hatalarını en aza indirmeleridir. Sonucunda bunlar hep olacaktır. Ama sadece Bülent sanki bu işi yapmış gibi gösterilmesi de yanlıştır. Ben çok biliyorum devre arasında yöneticilerin inip de çok hakem tartakladıklarını. Ama para cezası aldılar. Ya da ben çok biliyorum, tribünlerde kavgalar, bıçakların çekildiğini. Ama onlar bu cezaları almadı. Benim yaptığım herhangi bir şey yok. Ben sadece kendi yedek kulübemde yediğim golden sonraki o anki sinirimle yaptığım bir hamleydi. Ya da hakeme gidip de zaten küfür etmedim. Bu konuyla ilgili de gerekli özrü diledim. O yüzden benim beklentim 1 maçtı, ama 4 maç verilince açıkçası şok oldum. Emsal teşkil etsin diye verdik şeklinde bir konu var. Hayır ben emsal teşkil edecek bir konu yapmadım. Bu kadar maç cezayı hak etmedim, hak etmiyorum da. İnanıyorum ki, Tahkim'den bu dönecektir. Düşündüğümüz gibi onlar adaletli bir karar vereceklerdir.”

BEŞİKTAŞ MAÇI HAZIRLIKLARI

Bu arada 1 günlük iznin ardından kulüp tesislerinde Beşiktaş maçı hazırlıklarına başlayan Sivasspor'un idmanına sakatlığı süren Hayrettin, sakatlıkları bulunan Mehmet Yıldız ve Onur katılmadı. İzinli olduğu öğrenilen Murat Sözgelmez de idmanda yer almadı.

İdmanın başında futbolcularını sahada toplayan Bülent Uygun, oyuncularına bir konuşma yaptı. Hafif tempolu koşunun ardından, idman yarı sahada yapılan çift kale maçla devam etti.

Bu arada, Sivas'ta bağımsız belediye başkan adayı Mustafa Mitat Talay da idmana geldi. Futbolculara baklava getiren Talay, idman sırasında koşu yapan oyunculara baklava ikram etmek istedi. Talay'ın koşuya devam eden oyunculara baklava ikram etmek için bir süre onlarla birlikte koşması idmanda gülüşmelere yol açtı. Talay'dan idman sonrası baklavayı ikram etmesi istendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!