Uygun ortam oluşursa Türklerle buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Uygun ortam oluşursa Türklerle buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 18:50

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ‘uygun bir ortam oluşursa’ Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’da Türklerle bir araya gelmek istediğini söyledi.

Haberin Devamı

SÖZCÜ İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gazetecilerle bir araya geldiği sohbet toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu, soruları yanıtladı. Kalın, Erdoğan’ın Almanya’da düzenlenecek etkinliklere katılımına ilişkin soru üzerine, şunları söyledi:
“Almanya ziyaretimizin öncelikli konusu G20 zirvesidir. Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel geldiğinde bu konuyu da konuştuk. Referandum sürecinde yaşanan tatsız hadiselerin tekrar edilmemesi için Alman makamlarının belirli bir sorumluluk ve olgunluk içerisinde hareket etmesi gerekir. Güvenliğin sağlanması, salonlar... Şimdi biz tabii ona bakıyoruz. Böyle bir uygun ortam oluşursa böyle bir toplantı yapılabilir. Tabii Hamburg’da yapılmayacak çünkü orada G20 var. Onun kendine göre bir güvenlik ağı var.”

Haberin Devamı

BAŞKA BİR ŞEHİRDE

“Vatandaşlarımızın orada bir sıkıntıya girmemesi için ama bir başka şehirde olabilir. Daha kesin kararı verilmiş değil. Cumhurbaşkanımızın programına bağlı olarak çünkü iki gün yoğun G20 programı olacak, olmayabilir de. Şu anda hala o opsiyonları değerlendiriyoruz. Ama umarım Alman makamları şu referandum sürecinde yaşadıklarımızdan dersler çıkartır ve daha yapıcı bir tutum içerisinde olurlar. Şu anda direkt bizim temas edip, ‘Şu salonda konuşalım’ dediğimiz bir şey yok. Ama yerelde bazıları araştırmak, sormak için girişim yapmışsa onu bilemem.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!