Uygun: Beşiktaş-G.Saray maçı kilit maç

Güncelleme Tarihi:

Uygun: Beşiktaş-G.Saray maçı kilit maç
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2009 16:31

Turkcell Süper Lig lideri Sivasspor'un teknik direktörü Bülent Uygun, ligde bu hafta İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yapacakları maçı seyircilerinin desteğiyle kazanmak istediklerini ve bunu başarmak zorunda olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının hazırlıklarını kulüp tesislerinde yaptığı idmanla sürdüren Sivasspor'da, teknik direktör Bülent Uygun, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un çok kaliteli bir kadroya ve başarılı bir hocaya sahip olduğunu ifade eden Uygun, ancak bu başarılı ekibin ligde puan durumu olarak istediği yerde olmadığını belirterek, “Dolayısıyla çok zor geçecek bir maç olduğunu biliyoruz. Seyircimizin desteğiyle inşallah, inanarak, arzuyla, coşkuyla kazanan taraf olmak istiyoruz. Bunu başarmak zorundayız” diye konuştu.

Anadolu'nun yükselen yıldızı olan, rakip takımları her maç çiçeklerle karşılayıp karşılaşmanın sonucu ne olursa olsun alkışlarla uğurlayan bir taraftara sahip olan, yapılanması, tesisleşmesi, takım kurgusu, mütevazı kadrosu ve kısıtlı bütçesiyle birçok güzelliği yapan Sivasspor'un kalan 4 maçta göstereceği performansın çok önemli olduğunu kaydeden Uygun, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Anadolu'nun yıldızı Sivasspor'un bu 4 maçtaki başarması gerekenin neler olduğunu hep beraber biliyoruz ve görüyoruz. İnşallah sezon sonu geldiğinde de bunu kupayla taçlandıran taraf oluruz. Bunun ilk ayağı olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı çok önemli. Taraftarımızın gelip bizi desteklemesini ve bizimle birlikte olmasını istiyoruz, inşallah da kazanan taraf olmak istiyoruz.”

SİVASSPOR'UN İÇ SAHADAKİ BAŞARISI

Bülent Uygun, Sivasspor'un geçen sezonun 33. haftasındaki Galatasaray mağlubiyetinden bugüne dek geçen sürede ligde sahasında yenilgi yüzü görmediğinin belirtilmesi ve iç sahadaki başarısının sırrının sorulması üzerine, “Biz her maçımızı aynı disiplin, aynı özveri, aynı istek, aynı arzu ve coşkuyla sahada oynamaya çalışıyoruz. Kendi evinizin avantajı her zaman bir fazladır zaten. Hem seyirci avantajınız vardır, hem sahaya alışık olma avantajınız vardır. Bunlar hep bizim fazlalarımız. Kendi evimizde kaybetmek istemiyoruz, hiçbir şey kafamızdan geçirmiyoruz. Tabi bunu da kalan 2 maçımızda en güzel şekilde yerine getirip bir sezon boyunca kendi sahamızda hiç yenilmeden sezonu kapatmak istiyoruz. O da bizim güzelliğimiz olsa gerek” ifadelerini kullandı.

MUSTAFA DENİZLİ'NİN SÖZLERİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin, “Sezon sonunda şampiyon biz olacağız” şeklindeki sözleriyle ilgili görüşleri sorulan Uygun, her teknik direktörün düşüncesine saygı duyduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Söylemlerin insanları bir hedefe yönlendirdiğini, yeteneklerin insanları hedefe ulaştırdığını, karakterlerin ise yakalanan o başarıyı kalıcı kıldığını anlatan Uygun, “Dolayısıyla Mustafa hocanın da kendi takımını motive edebilmek adına söylediği güzel sözlerdir. Onlar adına, onun camiası adına güzel sözlerdir” dedi.

Uygun, şöyle devam etti:

“Ben de aynısını söylemiştim. 3 galibiyet, 1 beraberlik, 1 galibiyetle şampiyon olacağımızı söylemiştim. Nitekim de baktığınızda aynen oraya doğru gidiyoruz. Zaten onu da hep beraber göreceğiz, Einstein olmamıza gerek yok. Futbolun dili, görüntüsü hep zaten görebiliyorsunuz, anlayabiliyorsunuz, futboldan birazcık anlıyorsanız. Sonucunda bizim genel anlamda söylemlerimizin dışında hiçbir şey değişmiyor.”

ANTRENMAN METOTLARI

Bilimsel anlamda çok üst seviyede çalıştıklarını, antrenman metotlarının en üst seviyede olduğunu ifade eden Uygun, sistem anlamında ve özellikle futbolcuların bireysel yeteneklerinin geliştirilmesi anlamında uyguladıkları antrenman programlarının en üst seviyede olduğunu, bunun karşılığını da çok fazlasıyla aldıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Takımını kurmaylarıyla birlikte en iyi şekilde maçlara hazırladıklarını, futbolcularının bireysel yeteneklerini sahaya yansıtarak maçın sonucunda emeklerinin karşılığını almaları yönünde bir düşünceyle hareket etmelerini sağladıklarını anlatan Uygun, takımının entropiye (düzensizlik, enerji kaybı, enerji tükenmesi) düşmemesi için futbolcularını fazla beklentilerin içine sokmaktan ziyade yaşantılardaki anlık başarılarla motive etmeye çalıştığını kaydetti. Uygun, bu başarıları söylemlerle perçinleyerek onları daha büyük başarılara doğru yönlendirdiğini söyledi.

“LİGİN KİLİT MAÇI BEŞİKTAŞ-GALATASARAY DERBİSİ”

Uygun, hangi maçları kilit maç olarak gördüğü, şampiyonluk düğümünü hangi karşılaşmanın çözeceğiyle ilgili soru üzerine, “İlk oynayacağınız maç hep kilittir. O yüzden her maç kilit maç olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Ligin 33. haftasındaki Beşiktaş-Galatasaray derbisinin sonucunda birçok şeyin ortaya çıkacağını ifade eden Uygun, “Ben hatta Trabzonspor'un da şansının olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

33. haftadaki bu derbi maçın ardından son hafta Trabzonspor-Fenerbahçe ve Galatasaray-Sivasspor maçlarının oynanacağını anımsatan Uygun, “Dolayısıyla sondan ikinci haftada oynanacak derbi, bu ligin kilit maçıdır diye düşünüyorum” dedi.

NEŞELİ İDMAN

Uygun yönetiminde gerçekleştirilen idmanda, futbolcuların neşeli olduğu gözlendi. İdman öncesinde futbolcularını sahada biraraya toplayarak onlara kısa süreli bir konuşma yapan Uygun, konuşmasında sarf ettiği sözlerle futbolcularını şampiyonluk yarışındaki 4 maçlık periyotun ilk ayağı olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçına motive etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Uygun'un konuşmasının ardından topla ısınmaya yönelik hareketler yapan futbolcular, daha sonra yarı sahada çift kalede el topu oynadı. Son vuruşların ayak ve kafayla yapıldığı el topu maçında, futbolcular neşeli anlar yaşadı. El topu maçı sırasında, kaleciler Petkoviç, Akın ve Cemal ise takımdan ayrı olarak kaleci antrenörü Murat Göksu yönetiminde çalıştı.

Çabukluk-çevikliğe yönelik çeşitli etapları içeren istasyon çalışmasının ardından şut çalışmasıyla devam eden idman, çift kale maçla sona erdi. Golcü oyuncu Mehmet Yıldız ve bazı oyuncuların savunmada, bazı savunma oyuncularının da forvette görev yaptığı çift kale maçı kazanan takımın futbolcuları büyük sevinç yaşadı.

İdmanı, Basın Sözcüsü Fikret Ünsal ve az sayıda taraftar ile Sivasspor Kulübü'nde staj yapan Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu antrenörlük ve spor yöneticiliği bölümlerinden öğrenciler izledi.

Yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda basına açık son idmanını bugün gerçekleştiren Sivasspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı hazırlıklarını yarın ve cuma günü basına kapalı olarak gerçekleştirecek.

Futbolcular ve teknik heyete de kalan 4 maç öncesinde röportaj yasağı getiren Sivasspor yönetiminin, diğer maçlar öncesindeki idmanlarda da belirlenen günlerde basın mensuplarına tesislerde çekim izni vereceği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!