"UÜ 5. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri" başladı

Güncelleme Tarihi:

UÜ 5. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2016 13:42

- Rektör Prof. Dr. Ulcay:"İnovasyon konseptinin ana unsuru ekonomik faaliyet ve ticari başarıdır. Bunun için Ar-Ge'yi uluslararası rekabet ortamında bir 'güç çarpanı' haline getirmek zorundayız"

Haberin Devamı

BURSA (AA) - Uludağ Üniversitesi (UÜ) tarafından düzenlenen "5. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri" başladı.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversitenin Görükle Yerleşkesi'ndeki Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Ar-Ge ile girişimciliğin önemine dikkati çekti.

Küresel rekabetin geliştiği dünyada Ar-Ge'ye yapılacak yatırımlarla diğer ülkelere göre fark yaratılabileceğini belirten Ulcay, ülkelerin sahip olduğu bilgilere göre diğerlerinden ayrıldığını ve öne çıktığını vurguladı.

Yusuf Ulcay, ülkelerin gelişmişlik seviyesinin, bilgiye sahip olma, bilgiyi kullanma ve geliştirme yeteneklerine göre ölçüldüğüne işaret ederek, "Bilgiye sahip olmanın ve yeni teknolojiler üretmenin yolu Ar-Ge yatırımlarından geçmektedir. Bu nedenle Ar-Ge harcamalarına büyük önem verilmekte, ülkeler ve işletmeler milyarlarca dolarlık harcamaları yapmaktadır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ar-Ge'nin inovatif konsepte dönüştürülmesi gerektiğini ifade eden Rektör Ulcay, "İnovasyon konseptinin ana unsuru ekonomik faaliyet ve ticari başarıdır. Bunun için Ar-Ge'yi uluslararası rekabet ortamında bir 'güç çarpanı' haline getirmek zorundayız" değerlendirmesinde bulundu.

Ulcay, Türkiye'de son dönemde atılan doğru adımlarla teknopark sayısının 63'e, Ar-Ge merkezi sayısının ise 245'e yükseldiğini ve bunun 38'inin Bursa'da bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Teknoparklardaki firma sayısı 3 bin 800'e, istihdam da 39 bine, ihracat da 2,5 milyar dolara ulaştı. Türkiye olarak dünyada patent başvuru sıralamasında 15'inci, marka başvuru sıralamasında 6'ncı, tasarım başvuru sıralamasında da 4'üncü sırada yer almaktayız. Bu rakamlar bizlere ümit ve güven veriyor ama yeterli değil. Türkiye'nin dünyada ve bölgesinde daha güçlü bir devlet olması için dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alması gerekir. Bunun için de Türkiye'nin ekonomisinin sağlıklı büyümeye devam etmesi ve onun da sürdürülebilir kılınması gereklidir. Bu da ancak hem temel hem de uygulamalı çalışmaların yer aldığı Ar-Ge faaliyetlerinin artırılmasıyla mümkündür."

Haberin Devamı

Açılış konuşmalarının ardından MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut, "Girişimcilik" konulu sunum yaptı.

İki gün sürecek "UÜ 5. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri", "Fark Yaratan Kadınlar" ve "Yenilenebilir ve Sürdürülebilir Enerji" başlıklarındaki panellerle devam etti.

Açılış törenine, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!