Utku Bal, Kahire Operası'nda başrolde

Güncelleme Tarihi:

Utku Bal, Kahire Operasında başrolde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2015 12:16

Kariyerine Paris'te devam eden balet Utku Bal, Eylül ayından itibaren Kahire Operası’nda (Cairo Opera House) başrolde!

Haberin Devamı

Yaklaşık 4 yıldır Paris'te yaşayan Utku Bal, dünyaca ünlü müzisyen Tarık Benouarka'nın yeni opera eseri "Les Jours et les Nuits de l’Arbre Cœur" ile Ortadoğu ve Avrupa'da turnede olacak!

Müzikal, ‘Sinbad Operası’nın ve ‘Lancome’ gibi dünya devi markaların reklamları için yaptığı müziklerle tanınan Tarık Benouarka imzasını taşıyor. Dünya üzerinde herkesçe kabul gören ‘El Nafas’ın da yazarı olan Tarık Benouarka imzalı operanın bir diğer özelliğiyse ‘Orchestre Unique Au Monde de Jeunes Jemmes Musiciennes Aveugles’ün (40 kişilik Eşsiz Genç Kör Kadınlar Orkestrası) sahnede dansçılara eşlik edecek olması. Tarık Benouarka ‘El Nour Wal Amar’ orkestrası olarak da tanınan orkestra için özel olarak hazırladığı bu eserin başrol karakterlerine ‘Amal’ ve ‘Nour’ isimlerini vererek bir jeste imza attı.

Haberin Devamı

Utku Bal, Kahire Operasında başrolde

350 DANSÇI ARASINDAN SEÇİLDİ

Utku Bal, gösterinin başrolü "Nour" karakteri için, 3 gün süren seçmelerde, 350 dansçı arasından seçildi!

Müzikalin koreografisini ise, dünyanın en ünlü opera ve bale kurumlarının birlikte çalışmak için sırada beklediği; Staatstheater Cottbus, Theater Kempten gibi gösterileri sahneye koyan koreograf "Adriana Mortelliti" üstleniyor. Güzeller güzeli "Amal" ile yakışlı "Nour"un henüz keşfedilmemiş bir dünyada yaşadıkları, umutsuz bir aşk hikayesini anlatan müzikalin provaları 2 aydır Paris'te "CanalDanse" salonunda devam ediyor.

Utku Bal, Kahire Operasında başrolde

Önümüzdeki günlerde, yaz tatili için 2 ay Türkiye'ye gelecek olan Utku Bal, ardından Eylül ayında Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleşecek premier’e kadar Paris'te provalara devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!