Utandıran gerçek

Güncelleme Tarihi:

Utandıran gerçek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Antalyaspor, Hasan Subaşı'nın bıraktığı mirası tüketiyor

Mevcut yönetim, Türkiye'nin en itibarlı kulübü olarak teslim aldığı Antalyaspor'u, son 6 yılın en büyük mali krizinin içine sürükledi. Kırmızı beyazlı takım 2 aydır transfer taksiti ve maçbaşı paralarını alamayan futbolcuların özverisi ile ayakta duruyor.

KARANLIK GÜNLER

Geçtiğimiz yıl yapılan olağanüstü genel kurulda işbaşına gelen Antalyaspor A.Ş.'nin yönetimi, kırmızı beyazlı kulübü 15 ayda karanlık günlerin eşiğine getirdi. Bir sezon önce tarihi başarı elde eden, transfer piyasasında milyonlarca dolar edecek yıldızlara, göz kamaştıran tesislere ve tüm kulüpleri kıskandıracak itibara sahip olan Antalyaspor şimdi son 6 yılın en büyük mali krizini yaşıyor. Mevcut yönetim, görevde bulunduğu süre içinde eski Başkan Hasan Subaşı'nın bıraktığı bu mirası tüketmekle meşgul oldu.

YANLIŞ EKİP SEÇTİ

Antalyaspor'u bugünlere getiren olumsuzluklar, Başkan Bekir Kumbul'un, üretken olmayan bir ekiple yola çıktığını bir kez daha gözler önüne serdi. Antalyaspor'un tarihinde yüz kızartacak olaylar da bu yönetim döneminde yaşandı. Futbolcular, geçtiğimiz sezon geciken ödemelerin eksik yapılmasına isyan ederek Trabzon deplasmanı öncesi topluca kampı terketmişti. Hasan Subaşı döneminde ligi 49 puanla 6'ncı sırada bitirip tarihi bir başarı elde eden Antalyaspor, geçtiğimiz sezon son maçını kazanarak ligde kalmayı başardı.

VE UEFA HİKAYESİ

‘‘Antalyaspor bizim dönemimizde UEFA Kupası'nda katıldı’’ diyerek övünen bu yönetim, geçtiğimiz sezon ilk etapta Türkiye Kupası maçlarına prim ve maçbaşı parası vermek istememişti. Ancak futbolcular, yönetime inat Y.Yozgat'ı 2-0 yenerek turu geçti. Aynı hafta F.Bahçe, İstanbul'daki maçta İkinci Lig takımı Pendikspor'a elenince yönetim çark etti ve kupa maçlarına prim uygulandı. Antalyaspor, futbolcuların yönetime inat bütün maçları kazanarak Türkiye Kupası'nda finalist olmasıyla UEFA Kupası'na katıldı.

TÜKETEN YÖNETİM

Eski Başkan Hasan Subaşı'nın döneminde transfer edilen Fazlı'yı Beşiktaş'a, Zafer'i de Trabzonspor'a satarak bu sezonun 4 ayını sıkıntısız atlatan Antalyaspor, bu kaynaklar tükenince görülmemiş bir mali kriz yaşamaya başladı. Futbolcuların ertelenen transfer taksiti ve maçbaşı alacakları 500 milyar liranın üzerine çıktı. Naklen yayın geliri ile Fazlı ve Zafer'in satışından elde edilen paralarla yöneticilik yapmaya çalışanlar şimdi futbolculara 115 milyar lira tutan 4 maçbaşı parasını bile ödeyemiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!