Utanç verici

Güncelleme Tarihi:

Utanç verici
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2016 22:26

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Komisyonu’nda yaşanan kavgaya tepki göstererek, “Gazi Meclisimizin yasama faaliyetlerinin kavgalarla kesintiye uğraması utanç vericidir” dedi. Bahçeli, grup toplantısının ardından gazetecilerin Anayasa Komisyonunu’nda, HDP’lilerin ‘Biji serok Apo’ sloganı attığını hatırlatılınca da bunun cinnet hali olduğunu söyledi ve “Gazi Meclis’te bulunacaksın, İmralı’daki caniyi burada öveceksin. Bunlar, zavallı insanlar haline gelmiştir” dedi.

Haberin Devamı

MHP Lideri, grup toplantısında ise özetle şunları kaydetti:

EN BÜYÜK MİLLİ GÖREV

“HDP’liler, hem TBMM Genel Kurulu’nda hem de komisyon çalışmalarında çok iyi bildikleri terör yöntemlerini utanmadan, sıkılmadan kullanmaktadır. Gazi Meclisimizin yasama faaliyetlerinin kavgalarla kesintiye uğraması utanç vericidir. Meclis’te itiş kakış varsa, sokaktakine ne diyeceğiz? HDP, TBMM’yi terörize etmekte, TBMM çalışmalarını kilitlemektedir. Uzak Doğu Asya ülkelerinin meclislerinde yaşanan arbedeler TBMM’de adeta olağanlaşmıştır. Meclis’te terör propagandası yapan, kürsülerde nefret kusan, komisyon çalışmalarını sabote eden, genel kurulu karıştıran, her değerimize söven hainlerin dokunulmazlığını kaldırmak artık en büyük milli görevler arasındadır. Dokunulmazlık konusu süratle sonuçlandırılmalı, HDP’lilerin dışarıdan getirdiği yedek militanlarıyla birlikte Kandil taşeronları adalete mutlaka teslim edilmelidir.

Haberin Devamı

ERDOĞAN’IN HAKKI VAR

Biz, Kûtu’l Amâre’de kazandık, diğer cephelerde fedakârlıkla mücadele ettik; ama Mondros’ta belimizi büktüler, Sevr’de idamımıza hükmettiler. Doğrudur, bizim için tarih asla 1919’da başlamadı. Cumhurbaşkanı’nın hakkı vardır. Ancak 1919, Türk tarihinin övünç madalyası, bağımsızlık iradesinin emperyalizme meydan okumasıdır. 1919’u örtülü olarak küçümsemek, küçültmek, değersizleştirmek doğru ve hakkaniyetli bir tavır da sayılamayacaktır.”

ARAMIZDA SOĞUKLUK OLABİLİR Mİ

MHP Lideri Bahçeli, parti için muhalefetle hareket edeceği öne sürülen Grup Başkanvekili Oktay Vural’la ilgili “Meclis’te beni temsil eden grup başkanvekilidir. Aramızda soğukluk olabilir mi? Pelikan stratejisiyle ortalığı karıştırıyorsunuz” dedi. Toplantının ardından yenilen yemekte  Bahçeli’nin Vural’a “Senle aramızı soğutmuşlar” esprisi yaptığı; Vural’ın “Hayır, olur mu efendim?” karşılığını verdiği öne sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!