Utanç listesindeki çocuklar için flaş gelişme

Güncelleme Tarihi:

Utanç listesindeki çocuklar için flaş gelişme
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2018 10:53

Hürriyet’in “Türkiye’nin utanç listesi” başlığı ile gündeme getirdiği 115 ‘hamile çocuk’ ile ilgili önemli bir gelişmenin yaşandığı öğrenildi. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, 15 yaşın altındaki çocukların ifadesi yarın alınmaya başlıyor.

Haberin Devamı

Utanç listesindeki çocuklar için flaş gelişme
Adliye kaynaklarından edinilen bilgiye göre, yarın ilk olarak emniyet çocuk büro ekipleri, kendi bölgelerindeki çocukların ifadelerini, hastane bünyesindeki Çocuk İzleme Merkezinde almaya başlıyor. İfade alınması işlemi sırasında, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, hemşirelerin yanı sıra soruşturmayı yürüten bir savcının da olduğu öğrenildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 5 aylık süreçte gelen, yaşları 18’in altında 39’u Suriyeli 115 çocuğun hamile olduğu saptanmıştı. Bu kayıtların 'zorunlu' olmasına karşın polise bildirilmediğini belirleyip hazırladığı tutanakla durumu savcılığa bildiren hastane görevlisi hakkında inceleme başlatılmış, görev yeri iki kez değiştirilmişti.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!