Usulsüz işleme 1 yıl 10 ay hapis

Güncelleme Tarihi:

Usulsüz işleme 1 yıl 10 ay hapis
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, görevi döneminde Darülaceze Vakfı'nı, Darülaceze binasındaki yerinden usülsüz olarak tahliye ettiği iddiasıyla hakkında açılan davada suçlu bulundu. Erdoğan, İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2 yıldan bu yana görevi ihmal suçuyla yargılanıyordu.

Avukatı Hüseyin İnal'ın katıldığı karar duruşmasında Recep Tayyip Erdoğan, mahkeme tarafından 1 yıl 10 ay hapis, 250 bin lira para ve 2 ay 15 gün memuriyetten men cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Erdoğan'ın cezasını 3 milyon 250 bin lira para cezasına çevirdi. Tayyip Erdoğan, Umre için Suudi Arabistan'a hareketinden önce gazetecilerin konuyla ilgili sorusuna, ‘‘Büyükşehir Belediye Başkanı'nın, 35 bin kişinin yaptığından sorumlu tutulması ne tahammülün ne ilmin ne de yönetim biliminin kabul edebileceği bir şey değildir. Altında imzam olmadığı halde yapılmış bir uygulamadır. O zaman bir genel müdürün, bir bakanın hesabını başbakanın vermesi lazım. Bu konunun Yargıtay süreci vardır ve itiraz edeceğiz,'' yanıtını verdi.

Davada Erdoğan'ın, Darülaceze binasında faaliyet gösteren Darülaceze Vakfı'nı 7 Ağustos 1995 tarihinde tahliye ettiği ve vakfın bu işlemin iptali için İdare Mahkemesi'ne başvurduğu belirtilmişti. İstanbul 4. İdare Mahkemesi tarafından verilen 20 Kasım 1995 tarihli kararın tahliye işleminin durdurulması yönünde olmasına ve bu kararın Bölge İdare Mahkemesi tarafından da onanmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamadığı anlatılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!