Usulsüz dinleme davası karar aşamasında

Güncelleme Tarihi:

Usulsüz dinleme davası karar aşamasında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2016 18:29

Usulsüz dinleme davası karar aşamasında

Haberin Devamı

Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, (DHA) - ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediyesi Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, CHP Milletvekili Cemal Okan Yüksel ile işadamları ve gazetecilerin aralarında bulunduğu 107 kişiyi usulsüz dinledikleri öne sürülen 25 polisin yargılandığı davaya devam edildi.
Eskişehir Emniyet eski Müdür Yardımcısı Mustafa Aygün, İstihbarat Şubesi eski Müdürü Mustafa Arık ile emniyet mensupları Erkan Soydan, Niyazi Eren, Mustafa Ünal, İrfan Şahin, Mustafa Karaboğa, Fatih Ün, Yakup Kenç, Murat Önemli, Rüştü Çetin Kasap, Hasan Keklik, Muhammet Çil, Selahattin Şimşek, Nizamettin Beşkaya, Yılmaz Kocaman, Nurettin Külcü, Musa Karaman, Kubilay Ercan, Abdullah Varol, Servet Tek, Fatih Tepebaşı, Zeki Çelik, Erdoğan Baban ve Suat Kural hakkında 2009- 2013 yılları arasında usulsüz dinleme yaptıkları gerekçesiyle soruşturma açıldı.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 25 şüpheli 3 Mart 2015 tarihinde sevk edildikleri nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamenin ardından eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Aygün, eski Şube Müdürü Mustafa Arık ile komiser Erkan Soydan'ın tutuklanmasını istedi. Mustafa Arık tutuklandı, Mustafa Aygün ve Erkan Soydan ise yakalanamadı.
1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 25 sanık hakkında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt yönetmek, örgüte üye olmak, gizlilik ihlalinde haberleşme içeriklerinin kaydedilmesi, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi ve kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' suçlarından açılan davanın duruşmasına bugün devam edildi.
Duruşmaya tutuksuz sanıklardan Mustafa Ünal ile avukatlar katıldı. Güvenlik nedeniyle Ankara Sincan Cezaevi'ne gönderilen ve duruşmalara katılmak istemediğini belirten tutuklu sanık Mustafa Arık da Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.
Mahkeme savcısı duruşmada, hazırladığı 60 sayfalık mütalaayı okudu. Karar aşamasına gelen davada Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkeme heyeti, sanık avukatların mütalaaya karşı yazılı beyanda bulunmak için süre istemesi üzerine duruşmayı 25 Ağustos 2016 tarihine erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!