Üstgeçidin üstüne

Güncelleme Tarihi:

Üstgeçidin üstüne
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2010 11:52

Aralarında saksofoncu Oliver Lake, gitarcı Kenny Wessel, basçı John Lindberg gibi isimlerin de yer aldığı 20 müzisyen yarın, Eminönü Üstgeçiti’nde sıradışı bir konser verecek.

Haberin Devamı

“İstanbul’u Çalıyorum” başlıklı konserde vapur, tren düdükleri, martıların ötüşü, klakson gibi anlık sesler de müziğe eklenecek. Kaydedilen görüntüler akşam Sepetçiler Kasrı’nda “Üstgeçidin Üstüne” başlıklı konserde kullanılacak.

İstanbul’un en kalabalık üstgeçidi perşembe günü sürprizlerle dolu bir konsere ev sahipliği yapacak. Özel izinle gün boyunca dört kez yaya geçişine kapatılacak geçitte, üç farklı topluluk şehrin günlük seslerini müziğe dönüştürecek. 29 Temmuz’da başlayan, 8 Ağustos’a kadar sürecek İsmet Sıral Yaratıcı Müzik Atölyesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlik ücretsiz izlenebilecek.

Üstgeçidin üstüne

Haberin Devamı

AKBİL “BİP”LERİ SAHNEYE TAŞINACAK

Gün boyunca dört kez gerçekleştirilecek konserlerde İstanbul Bilgi Üniversitesi Laptop Orkestrası’nın beş üyesi ses ve işitme uygulamaları yapacak. 1980’lerde New York’taki Creative Music Studios’da, İsmet Sıral’la ders veren Adam Rudolph’un yönetimindeki Organik Orkestra, saksofoncu Oliver Lake, gitarcı Kenny Wessel, basçı John Lindberg, davulcu Tani Tabbal ve konuklarla birlikte geçitte olacak. Topluluk çağdaş müzik örneklerinin yanı sıra, çevredeki sesleri de kullanarak doğaçlama yapacak. Etkinliğe şarkıcı Sumru Ağıryürüyen ve çellist Anıl Eraslan, “Sert Sessizler” ikilisi adıyla katılacak. Üç grubun konserleri sırasında dalga sesleri, martı çığlıkları, vapur turnikelerindeki Akbil “bip”leri, üstgeçitteki müzik platformuna taşınacak.

AKŞAM İKİNCİ KONSER

Etkinlik sırasında kaydedilen ses ve görüntüler Sepetçiler Kasrı’ndaki “Üstgeçidin Üstüne” adlı konserin çıkış noktasını oluşturacak. Organik Orkestra’nın yanı sıra Büyükberber-Klein ve Manner mit Totoren ikilileri sabah kaydedilen sesler üzerine doğaçlamalar yapacak. Saat 21.30’da başlayacak konser biletle izlenebilecek.

"Şehrin müziğini duyacaksınız" (Adam Rudolph - Organik Orkestra'nın şefi)

Organik Orkestra ilk kez kentin kalbinin attığı bir açık alana çıkıyor. Bizler ve dinleyici için sürprizlerle dolu, gerçek doğaçlamalarla şekillenecek bir konser olacak. Önceden düzenlenmiş seslerle, anlık gelişen sesler bir araya gelecek. Şehrin yoğun enerjisi, elektriği müziğe yansıyacak. Çevremizdeki seslerin bir kısmı müziğe girecek, bir kısmına karşı koyacağız. Her gün bu geçitten binlerce kişi geçiyor. Büyük bölümü bu sesleri duymazdan geliyor. İlk kez çevrelerindeki sesleri, düzenlenmiş bir müziğin etrafında duyacaklar. Önlerinde yeni bir ufuk açılacak. Müzik ve çevrelerindeki ses bir araya geldiğinde, yepyeni bir karışım ortaya çıkacak, kentin seslerini ilk kez farklı bir kulakla algılayacaklar. Çevrelerindeki sesin içindeki ritmi, melodiyi fark edecekler. Keşfe açık tüm müzikseverleri perşembe günü üstgeçitte bekliyoruz.

 

  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!