Ustasından senaryo atölyesi

Güncelleme Tarihi:

Ustasından senaryo atölyesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2017 13:15

Kadıköy Moda’daki MiM Sanat Merkezi, aralarında ‘Hanımın Çiftliği’, ‘Kurşun Yarası’ gibi dizilerin de olduğu 30’un üzerinde senaryoya imza atan, aynı zamanda ‘Unutulmayanlar’ ve başrolünde Cengiz Bozkurt’un oynadığı ‘İyi Biri’ filmlerinin yönetmeni Ayhan Sonyürek ile senaryo yazarlığı atölyesi düzeniyor.

Haberin Devamı

MiM Sanat Merkezi Sinema birimi, bahar dönemini ‘Ayhan Sonyürek ile Senaryo Yazarlığı Atölyesi’yle açıyor. Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi, Sinema-Televizyon bölümü mezunu Ayhan Sonyürek; çıraklık dönemi olarak adlandırdığı ‘Süper Baba’, ‘İkinci Bahar’ dizilerinin ardından kendi kurduğu ekiplerle ‘Hanımın Çiftliği’, ‘Kurşun Yarası’, ‘Kırık Kanatlar’, ‘Karadağlar’, ‘Benim İçin Üzülme’, ‘Sil Baştan’, ‘Karakolda Ayna Var’, ‘Mavi Kelebekler’, ‘Aşk Meydan Savaşı’ dizilerinin de yer aldığı 30’u aşkın senaryoya imza attı. Aynı zamanda ‘Unutulmayanlar’ ve başrolünde Cengiz Bozkurt’un oynadığı ‘İyi Biri’ adlı sinema filmlerinin senarst ve yönetmeni Sonyürek, halen dizi ve film senaryo çalışmalarını sürdürüyor.

Atölyede; bir fikrin geliştirilmesi, karakter yaratma, sinopsis, öykü, öyküleme, tretman ve diyalog yazımı gibi temel bilgiler verilecek. Atölye sonunda karakter analizleri, sinopsis ve öykü yazımı tamamlanmış olacak ve katılımcılar, oluşturdukları bir fikri, atölye sonunda sinema veya dizi film projesi olarak sunulabilecek hale getirecek.

10 hafta sürecek atölye iki alternatif grup olarak açılıyor. 27 Nisan Perşembe günü başlayacak haftaiçi grubu 19:00-22.30 arasında; 29 Nisan Cumartesi günü başlayacak haftasonu grubu 12:00-15:30 arasında çalışacak. İnternet: www.mimsanat.org, e-mail: mimolga@gmail.com, Tel: 0216 449 20 45

BAKMADAN GEÇME!