Ustalar müzayedede

Güncelleme Tarihi:

Ustalar müzayedede
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 00:25

Türk resim tarihine damgasını vurmuş sanatçılar, 14 Aralık Pazar günü Antik AŞ’nin müzayedesinde buluşacak.

Haberin Devamı

ANTİK AŞ’nin 14 Aralık Pazar günü saat 14.00’te Shangri-La Bosphorus Otel’de gerçekleştireceği müzayedesinde Şeker Ahmet Paşa, Halil Paşa, Hoca Ali Rıza, Sami Yetik, Şevket Dağ, Nazmi Ziya, İbrahim Çallı, Hikmet Onat, Vecih Bereketoğlu, Şefik Bursalı, Cemal Tollu, Neşet Günal, Nejad Melih Devrim ve Fahrelnisa Zeid gibi Türk resim tarihine damgasını vurmuş sanatçıların eserleri satışa çıkacak.
Müzayedenin öne çıkan eserleri arasında öncelikle İbrahim Çallı imzalı ‘Avluda Oturanlar’ tablosu yer alıyor. 1 milyon 750 bin lira açılış fiyatına sahip tablonun dışında yine Çallı’ya ait ‘Manolyalar’, ‘Sahilde Kadınlar’, ‘Mevleviler’, ‘Asker’ ve ‘Ada’da Gezinti’ gibi tablolar da satışa sunulacak.
Türk resminin usta ismi Nazmi Ziya da müzayedede önemli eserleriyle yer alıyor. Sanatçı müzayededeki ‘Göksu Deresi’, ‘Mavnalar’, ‘Sokak Satıcısı’ ve ‘Türbe Yolu’ adlı çalışmalarıyla adeta 1900–1920 yılları arasındaki Türk izlenimciliğine ışık tutuyor. Türk resminin usta isimlerinden Sami Yetik imzalı ‘Vazoda Şakayıklar’, Şeker Ahmet Paşa imzalı ‘Ayvalar’, İbrahim Çallı ‘Manolyalar’ ve Şevket Dağ imzalı natürmortlar müzayedenin dikkat çeken diğer eserleri. Halil Paşa, Hoca Ali Rıza, Hikmet Onat, Rıfat Çeteci, Şevket Dağ gibi peyzaj resminin usta isimleri de etkileyici tabloları ile bu müzayedede. Müzayedede Fikret Mualla, Orhan Peker, Fahrel Nisa Zeid imzalı 1950–1960 yılları arasına tarihlenen eserler de yer alıyor.

Zaman tüneli gibi

Haberin Devamı

Müzayedede 15 tablodan oluşan özel bir oryantalistler koleksiyonu da satışa sunulacak. Fausto Zonaro, Leonardo De Mango, Prieur Bardin, Fabius Brest ve Presiozi imzalı İstanbul konulu peyzajlar Batılı sanatçıların gözünden İstanbul belgeselini günümüze taşıyor. Müzayedede ayrıca Yedikuleli Seyyid Abdullah, Mahmud Celaleddin, Mehmed Şevki gibi önde gelen hattatlarımızın hilye-i şerifeleri, hat levhaları ve Kuranı Kerim’ler de yer alıyor. Antik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Artam’ın yöneteceği müzayedede 200 eser satışa sunulacak. Artam yaptığı açıklamada “Bu müzayedemiz bugüne kadar satışa sunulan en değerli tablo koleksiyonlarından biri. Bu eserleri satışa sunan ve bugüne kadar koruyan tüm koleksiyonculara teşekkür ediyoruz. 14 Aralık müzayedemiz Türk resminin zaman tüneli niteliğinde bir seçki sunuyor. 1880’den 2000’li yıllara uzanan bir zaman tüneli” dedi.
Eserler 13 Aralık tarihine kadar Antik AŞ sergi salonlarında görülebilir. www.antikas.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!