Usta yönetmen Verhoeven İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Usta yönetmen Verhoeven İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2009 08:58

Robocop, Temel İçgüdü, Yıldız Gemisi Askerleri adlı yapıtlarıyla tanınan usta yönetmen Paul Verhoeven, Avrupa sinemasına damgasını vuran filmleriyle İstanbul'da.

Haberin Devamı

İstanbul Modern Sinema, Hollanda Konsolosluğu ile işbirliğiyle, 14-22 Kasım tarihlerinde yönetmen Paul Verhoeven’ın Hollywood’dan önce Avrupa sinemasına damgasını vuran filmlerini izleyicileriyle buluşturuyor.

14 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’te Türk Lokumu filminin gösterimine katılacak olan Paul Verhoeven, gösterim sonrasında soruları yanıtlayacak.

“Hollywood Öncesi Bir Hollanda Masalı” adlı programda, yönetmenin 1971-1983 yılları arasında beyazperdeye taşıdığı altı film gösterilecek.

Bu seçki, kariyeri boyunca RoboCop, Gerçeğe Çağrı (Total Recall, 1990), Temel İçgüdü (Basic Instinct, 1992), Yıldız Gemisi Askerleri (Starship Troopers, 1997), Görünmeyen Tehlike (Hollowman, 2000) gibi büyük gişe filmlerine imzasını atan Paul Verhoeven’ın tutku dolu ve özgün sinemasıyla tanışmak isteyenler için önemli bir fırsat. “Hollywood Öncesi Bir Hollanda Masalı” adlı programda  İş İştir, Türk Lokumu, Kızın Adı Katy Tippel, Turuncu Asker, Spetters ve Dördüncü Adam başlıklı filmleri gösterime sunulacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!