Usta ressama saygı sergisi

Güncelleme Tarihi:

Usta ressama saygı sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2017 15:25

Usta ressama saygı sergisi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/Antalya, (DHA) - ANTALYA'da geçen yıl yaşamını yitiren ressam Muhittin Selamet'in anısına resim sergisi açıldı.

Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde keman sanatçısı Tülin Gök'ün keman dinletisi eşliğinde açılan sergide 'Ressam Muhittin Selameti Sevenler Gurubu Sergi Düzenleme Kurulu' üyeleri ressam Tarlan Mehdiyeva Azizzade, Ertuğrul Hepgüzel, Gülşen Yakupoğlu, Mehmet Işıklı, Olga Shipulina İnegöl, Seher Bulut, usta ressamın yaşam hikâyesini anlattı, anılarını paylaştı.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Öğretim Görevlisi ve sanat eleştirmeni Tarlan Mehdiyeva Azizzade ise Muhittin Selamet'in kişiliğinden, resim sanatındaki ustalığından, ürettiği sanat eserlerinden bahsetti. Sergide, Antalya'ya mal olan Muhittin Selamet'in isminin cadde, sokak ve parklarda yaşatılması önerisinde de bulunuldu. Sanatçılar, bunun için Büyükşehir, Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez ve Döşemealtı belediyelerine öneride bulunacaklarını söyledi.

Sanatçının anısına her yıl sergi açılmasına da karar verildi. Muhittin Selamet'in anısına bu yıl ilki açılan sergide, yağlıboya ve akrilik boya çalışmalarından oluşan 40 sanat eseri yer alıyor. 'Anı sergisi' 16 Mart Perşembe gününe kadar açık tutulacak.

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!