Usta berber, nasıl keser?

ÜLKE karmakarışık...

Haberin Devamı

Şimdiye kadar böyle bir hengâme yaşamamıştık... Her gün yeni bir gerilim, yeni bir kepazelik!

Telekulak skandallarına bir yenisinin daha eklenmesi, Genelkurmay Başkanı’nın bile dinlenmesi, Ordu Komutanı’nın ikinci defa ifade vermeye çağrılması, Başsavcı’nın tutuklanması, yetki krizi, yargıya baskı gibi bunaltıcı haberleri bugün için bir yana bırakıp, biraz neşeli konulardan bahsedelim... Tatil günü içimiz kararmasın!

 

Başbakan, saç tıraşı olmak için berbere gitmiş. Berber geveze mi geveze... Bir ara sormuş:

“Başbakanım, laiklik konusunda ne düşünüyorsunuz?”

 Başbakan duymazlıktan gelmiş... Tıraş devam ederken berber tekrar sormuş:

Haberin Devamı

“Laiklik konusunda ne düşünüyorsunuz Başbakanım?”

 Başbakan’ın canı iyice sıkılmış ama yine duymazlıktan gelmiş...

İşini sürdüren berber, makasını şakırdatarak Başbakan’ın saçlarını kesmeye devam etmiş. Aradan birkaç dakika geçtikten sonra tekrar:

“Sayın Başbakanım, laiklik hakkında ne düşünüyorsunuz?” diye sorunca Başbakan sinirli bir halde “Bana ne laiklikten! Artistlik yapma, işine bak sen!” diye azarlamış adamı.

Berber boynunu bükerek:

“Öyle demeyin ama Başbakanım” demiş “Laiklik sözünü duyunca saçlarınız diken diken oluyor, ben de daha kolay kesiyorum!”

 

Rahmetli Vehbi Koç, iş dünyasının duayeni idi. Allah gani gani rahmet eylesin, arkasında güzel eserler bıraktı. Vehbi Bey, sağlığına çok dikkat ederdi. Onun şöyle bir değerlendirmesi hâlâ hatırlanır ve konuşulur:

Sağlığınız iyiyse, en önemli değeri kazandınız demektir.
Deftere 1 (bir) rakamı yazın.

Eviniz varsa 1 (bir) rakamının yanına bir sıfır koyun... Puanınız
10 olur.

İşiniz varsa, bir sıfır daha yazın. Puanınız 100’e çıkar.

İş kendinizin ise, bir sıfır daha koymalısınız... Puanınız 1000’e yükselir.

İşleriniz iyi gidiyorsa bir sıfır daha ekleyin. Puanlarınız 10.000 olur.

Arabanız, yazlığınız varsa 2 sıfır daha koyun. Hayat puanlarınız 1.000.000’a yükselir.

Haberin Devamı

Sıfırlar hanesi daha da artabilir ama şunu unutmayınız...

En baştaki 1 (bir) rakamı silinirse, bütün değerler bir anda sıfır olur. Sağlık gitti mi, o insan için, bütün varlıklar sıfırdır!

Hayattaki değerler, sıfırların başındaki 1 (bir) ile, yani sağlıkla anlam kazanır.

 

50 yıldır bıkıp usanmadan yazdığı etkili yazılarla halkı uyaran İlhan Selçuk hakkında açılmadık dava kalmadı. Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınıp bırakıldıktan sonra rahatsızlanarak ağır ameliyatlar geçiren İlhan Selçuk’un tedavisi halen devam ediyor.

Selçuk’un dava konusu olan yazılarından biri de “Amerika başka ülkelerde işlerini hangi pezevenklerin marifetiyle tezgâhlıyor” şeklindeki köşe yazısı idi.

Haberin Devamı

Uzun süre yargılanan Selçuk, suçsuz bulunarak bu davadan beraat etti. Peki, pezevenk ne demekti? Sözlüklerde çeşitli anlatımlar var ama en ilginç tarifi Âşık Erbabî yapıyor:

“Pezevengin, dünya ahvalinden haberi yoktur. Sohbeti din ile açar. Komşusu aç iken kendisi toktur. Herkesin kabına çeşmesi akmaz. Erkek sinekleri hareme sokmaz. Fakir komşusunun yüzüne bakmaz, selâmsız sabahsız geçer pezevenk... Sanırsın Allah’la akde oturmuş, cennete giderken macun götürmüş, hurileri dizip işi bitirmiş... Aydınlığa düşman yobazın dölü, hû çekerken şişmiş ağzında dili, memleket bunlarla dolu, durmadan zehrini saçar pezevenk!”

 

Yazarın Tüm Yazıları