Üst üste 12'nci kez Avrupa vizesi aldı

Güncelleme Tarihi:

Üst üste 12nci kez Avrupa vizesi aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2012 12:40

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, bu sezon Türkiye'yi Avrupa kupalarında üst üste 12'nci kez temsil edecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilk kez 2000-2001 sezonunda Fransa'da düzenlenen EuroLeague 2 Andre Vergauwen Cup'a katılan ve grup üçüncülüğü elde eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, sonraki 10 sezonda Avrupa'da Türkiye'nin ve İzmir'in adını duyurdu.

İspanya'dan Çek Cumhuriyeti'ne, İngiltere'den Fransa'ya kadar Avrupa'nın dört bir yanında ay-yıldızlı bayrağı göndere çektiren mavi-beyazlı ekip, 12'nci kez katılacağı Avrupa kupalarında, bu yıl İspanya'da organize edilecek Andre Vergauwen Cup'ta bir kez daha boy gösterecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Harman Yazıcıoğlu, pahalı transferler ve yabancı oyuncularla desteklenen güçlü kulüpler karşısında takımlarının “yetiştirici” kimliği ile ön plana çıktığını, takımlarında yetişen oyuncuların bugün Şampiyonlar Ligi'ne katılan Türk takımlarının çekirdek kadrosunu oluşturduğunu kaydetti.

Türkiye'ye tekerlekli sandalye basketbolunu tanıttıklarını, lig ve Avrupa'da kırılması güç rekorların altına imza atıp, diğer takımlara yol açarak bu yöndeki misyonlarını tamamladıklarını ifade eden Yazıcıoğlu, “Her yıl yeni yıldızlar yetiştirerek Türk sporuna hizmet ediyoruz. Ancak, değişen genç kadromuz da başarı çizgimizi aynen devam ettiriyor. Bu sezon 12'nci kez Avrupa'da ülkemizi temsil edeceğiz. Hedefimiz, geçmiş yıllardaki gibi grupta dereceye girerek istikrarlı yapımızı devam ettirmek” şeklinde görüş bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!