Üsküdar'daki ‘hilafet’ çağrısı Meclis’te

Güncelleme Tarihi:

Üsküdardaki ‘hilafet’ çağrısı Meclis’te
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2016 22:07

İstanbul Üsküdar’da 13 Aralık günü hilafet çağrılarının yapıldığı ve bu sırada çekilen görüntülere göre Üsküdar Belediyesi araçlarının da kullanıldığı öne sürülen mitingi, CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel Meclis gündemine taşıdı.

Haberin Devamı

Mitingde “En kısa zamanda İslam birliğini tekrar tesis etmeli ve halifemizi seçmeliyiz” anonsları yapıldığını ifade eden Adıgüzel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Mitinge yönelik olarak kaymakamlık veya Üsküdar Emniyeti’nden alınmış izin söz konusu mudur? Hilafet çağrılarında bulunan kişi veya kişilerin kimliği tespit edilmiş midir, soruşturma başlatılmış mıdır? Kamuoyuna yansıdığı üzere, Üsküdar Belediyesi’ne ait kaynakların mitingde kullanıldığı iddiası doğru mudur” dedi.

‘TESADÜFEN ORADAYDI’

CHP Üsküdar Meclis Grup Başkanvekili Avukat Banu Gün Öztürk de Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Hilafet çağrılarının Üsküdar Belediyesi’ne ait araçtan yapıldığı iddiası üzerine Hürriyet’e bilgi veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise “Belediyeyle alakası yok. Sivil toplum kuruluşları teröre lanet ve Halep’e destek için bir araya gelmişler, o sözler oradaki konuşmalardan bir bölüm” dedi. Türkmen, miting alanında görülen belediye aracının da tesadüfen orada olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!