Üsküdar Üniversitesi yayınlarının ilk kitabı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Üsküdar Üniversitesi yayınlarının ilk kitabı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 15:02

Davranış bilimleri ve sağlık alanında Türkiye’nin ilk ve tek tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi kendi yayınlarından ilk kitabını çıkardı. Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ’ın kaleme aldığı kitap, Beyin-Davranış ilişkileri üzerine. 30 yıllık birimi içeren çalışma konferans ve derslerden derlenen kitap tarih, teori ve pratiği bir arada sunuyor.

Haberin Devamı

Üsküdar Üniversitesi öğretim üyesi, NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ’ın kaleme aldığı kitap, konferans ve derslerden oluşuyor. Kitapta tarih, teori ve pratik bir arada sunuluyor.

Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın yayın danışmanı olduğu kitaba ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tanrıdağ şu ifadeleri kullandı.

“Bilimde herkes için standart olması gereken teorik çerçeveye canlılık ve renk kazandıran etkenlerden biri, o teorik çerçeve içinde yer alan olgulara getirilen “kişisel yorumlar” dır. Bu yorumların elbette ki genel teorik çerçeveyle çelişmesi istenmez. Ancak bunlar bir olgunun daha anlaşılır hale gelmesine yardımcı oluyorsa faydalıdır ve katkı anlamına gelebilir. Kabaca 30’lı yaşların başında uzman olduğu varsayılan bir doktorun on yıllar boyunca benzer olgular gördükçe onlarla ilgili deneyimli ve bilgeleri doğal olarak sabit kalmaz ve gelişme gösterir. Bunu, farklı zamanlarda olgulara getirdiğimiz yorumların farklılığından anlarız. Bu farklılıkların en açık göstergesi o kişinin zan içinde verdiği konferanslar ve anlattığı derslerdir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!