Üsküdar’da Yaşayan Engelliler Piknikte Buluştu

Güncelleme Tarihi:

Üsküdar’da Yaşayan Engelliler Piknikte Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2015 14:43

Üsküdar Belediyesi, ilçede yaşayan engellileri piknikte buluşturdu. Piknikte bir araya gelen engelli vatandaşlar ve aileleri doyasıya eğlenerek güzel bir gün geçirdi.
Üsküdar Belediyesi, ilçede yaşayan engelliler için Validebağ korusunda piknik düzenledi. Yaklaşık beş bin engelli vatandaşın ve ailesinin katıldığı piknikte bir araya gelen engelli vatandaşlar piknik alanlarında kurulan oyun stantlarında gönüllerince eğlendi. Organize edilen şarkı yarışması ve halat çekme yarışmaları gibi oyunlarda da birbirleriyle kıyasıya mücadele eden engelliler dostluk ve kardeşlik içinde yarıştı.
Ağaç diplerindeki gölgelik alanları da değerlendiren vatandaşlar yere serdikleri hasırlarda yemek yiyerek hoşça vakit geçirdi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de piknik alanını ziyaret ederek vatandaşlarla birebir ilgilendi. Vatandaşların fotoğraf çektirme isteklerini de geri çevirmeyen Başkan Hilmi Türkmen engelli vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.
Düzenlenen piknikten keyif ve mutluluk duyduğunu belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Gerçekten çok güzel bir gün, güzel bir organizasyon. Sadece Üsküdar’da değil diğer civar ilçelerdeki engelli ve aileleriyle birlikte bugün Üsküdar Validebağ korusunda güzel bir piknik organizasyonunda beraberiz. Gerçekten biz de çok mutluyuz. Belki de yıllardır hiç dışarıya çıkma imkanı bulmayan, güneş yüzü göremeyen engelli aileleri ve engelli çocukları var. Biz onları araçlarımızla tek tek evlerinden aldık. Piknik alanına götürdük. Hava çok güzel. Çimen güzel, ağaçlar güzel, güneş güzel. Bugün akşama kadar burada güneşin tadını Üsküdar’ın tadını çıkaracağız. Mangallarımız yanıyor. Birazdan servisler başlayacak. Güzel nevaleler var” dedi.
"ONLAR EĞLENİYOR BİZ MUTLU OLUYORUZ"
Engellilerin sosyal hayata karışması gerektiğine dikkat çeken Türkmen, şöyle konuştu: “Bu çocukların ve ailelerin annelerinin babalarının yanlarına gidiyor onların halini hatırını soruyoruz. O gözlerindeki mutluluk görülmeye değer. Onları böyle görünce o gözlerindeki mutluluk inanın bizim için en güzel gün bugündür. Allah yardımcıları olsun. Bizim belediyeler olarak özellikle sosyal belediyecilik konusunda engellilere yaşlılara yönelik hizmetlerimiz çok güzel. Bu etkinlikte o kapsamda bir sosyal proje olarak düşünülebilir. Bugün burada bu pikniğe gelip de burada akşama kadar eğlenenler, güneşin tadını çıkaranlar belki de hayatlarında ilk defa böyle bir organizasyona katıldı. Hiç unutamayacakları bir gün yaşıyorlar. Bir takım aktivitelerimiz var. Onlar da kendilerince tabi eğleniyorlar. Biz de mutlu oluyoruz. Onlara bu pikniğimize hoş geldiniz diyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!