Üsküdar’da Engelli Vatandaşlar Piknikte Buluştu

Güncelleme Tarihi:

Üsküdar’da Engelli Vatandaşlar Piknikte Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2015 18:34

Üsküdar Belediyesi tarafından Validebağ Korusu’nda düzenlenen piknikte engelli vatandaşlar ve aileleri doyasıya eğlendi.
Sosyal İşler ve Yardım Müdürlüğü’nün organize ettiği etkinlikte Üsküdar Engelliler ve Rehabilitasyon Merkezi’ne kayıtlı, fiziksel, görme, zihinsel ve otistik engelliler dahil ilçedeki tüm engelliler ve aileleri geleneksel engelliler pikniğinde güzel hava ve yeşil çimlerin tadını doyasıya eğlenerek çıkardılar. Pikniğe, Üsküdar İlçe Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya ile çok sayıda davetli ve basın mensupları katıldı.
EĞLENCESİ BOL YARIŞLAR
Yaklaşık 5 bin engelli vatandaşın ve ailesinin katıldığı piknikte bir araya gelen engelli vatandaşlar piknik alanlarından kurulan oyun stantlarında gönüllerince eğlendiler. Organize edilen şarkı yarışması ve halat çekme yarışmaları gibi oyunlarda da birbirleriyle kıyasıya mücadele eden engelliler dostluk ve kardeşlik içinde yarışmalar yaptılar. Ağaç diplerindeki gölgelik alanları da değerlendiren vatandaşlar yere serdikleri hasırlarda belediye ekipleri tarafından kendileri için pişirilen ızgara köftelerden yediler. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’de piknik alanını ziyaret ederek vatandaşlarla birebir ilgilendi.
BOL İKRAM VE ŞOVLAR
Piknik alanında oyun grupları, kukla gösterisi, palyaçolar şovlarını yaparken diğer yandan da pamuk şekeri, ızgara köfte, karpuz, ayran, Osmanlı macunu ve Osmanlı Şerbeti ikramları sunuldu. Etkinliği dev janga, limbo, çuval yarışı, halat yarışı ve koca ayak yarışı adeta şenlik havasına soktu.
HERŞEY GÖZLERİNDE MUTLULUĞU GÖRMEK İÇİN
Böylesine anlamlı bir organizasyonu düzenlemiş olmaktan son derece keyif ve mutluluk duyduğunu belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Güzel bir günde güzel bir organizasyon. Sadece Üsküdar’da değil diğer civar ilçelerdeki engelliler ve aileleri birlikte Validebağ Korusu’nda hep beraberiz. Beklide yıllardır hiç dışarıya çıkma imkanı bulamayan, güneş yüzü göremeyen engelli aileleri ve engelli çocukları var. Biz onları araçlarımızla tek tek evlerinden aldık. Piknik alanına getirdik. Çimen güzel, ağaçlar güzel, güneş güzel. Bugün akşama kadar burada güneşin tadını Üsküdar’ın tadını çıkaracağız. Mangallarımız yanıyor. Birazdan servisler başlayacak. Güzel nevalelerimiz var. O gözlerindeki mutluluk görülmeye değer. Onların gözlerindeki mutluluğu görünce inanın bizim için en güzel gün bugündür. Allah yardımcıları olsun. Bizim özellikle sosyal belediyecilik konusunda engellilere yaşlılara yönelik hizmetlerimiz çok güzel. Bu etkinlikte o kapsamda bir sosyal sorumluluk projesi olarak düşünülebilir. Bugün burada bu pikniğe gelip de burada akşama kadar eğlenenler, güneşin tadını çıkaranlar beklide hayatlarında ilk defa böyle bir organizasyona katıldılar. Hiç unutamayacakları bir gün yaşıyorlar. Bir takım aktivitelerimiz ve yarışmalar var” dedi.
Öte yandan vatandaşların fotoğraf çektirme isteklerini de geri çevirmeyen Başkan Hilmi Türkmen engelli vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!