Üsküdar Belediyesi'nden alkışlanacak hareket

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2017 11:28

İstanbul Üsküdar'da yoğun kar nedeniyle kedilerin üşümemeleri için kedi evi kurmak isteyen gençlere mahalleden iki kişi saldırmıştı. Görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti. Üsküdar Belediyesi bu olay üzerine sokağa dün akşam özel bir kedi evi kurdu. Belediyenin tavrı sosyal medyada büyük destek gördü. Görüntülerde saldırıya uğrayan Arif Onay ise yaşananları anlattı, 'Konu en son bana hayvan mı diyorsuna geldi" dedi.

Haberin Devamı

Karlı günler geçiren İstanbul'da Üsküdar'da sokakta soğuktan üşüyen kediler için yuva yapmak isteyen gençlere mahalleden iki kişi saldırmıştı. Sosyal medyada büyük tepki toplayan bu olay üzerine Üsküdar Belediyesi de harekete geçti.

Belediye ekipleri olayın yaşandığı sokağa dün gece özel yapılmış büyük bir kedi evi götürdü. Belediyenin bu tavrı yine sosyal medyadan hayli yoğun destek gördü.

Üsküdar Belediyesinden alkışlanacak hareket
Üsküdar Belediyesinden alkışlanacak hareket

Olayın kahramanı genç kız sosyal medya hesabından "Polis geldi, bize saldıranlar ne kadar hayvansever olduklarını anlattılar. Şu an hallolmuş görünüyor. Teşekkürler herkese" diye yazdı. Ardından belediyenin kedi evi getirdiği videoyu paylaşıp "Belediye kedi evi getirdi, mutlu son" dedi. Belediye ekipleri kediler için mama da bıraktı. 

Haberin Devamı

Üsküdar'da Ünalan Mahallesi’nde kedi evi kurduğu için saldırı girişimine uğrayan Arif Onay bugün yaşananları anlattı, “Marketten bir şekilde karton, kutu temin edip, bir kedi evi koymaktı amacımız. Biraz tartıştık” dedi.  Onay, “Komşularımızla ufak bir tartışma yaşadık. Aslında niyetlerinin de o olduğunu sanmıyorum. Biraz yanlış anlaşılma oldu aramızda. Ufak bir tartışma yaşadık. Sağ olsun Üsküdar belediyemiz, birkaç saat içerisinde yeni kedi evini getirip buraya koydu. Sanırım tatlıya bağlandı olay” şeklinde konuştu.  Kurduğu kedi evini anlatan Onay, “Marketten bir şekilde karton, kutu temin edip, bir kedi evi koymaktı amacımız. Biraz tartıştık. Aslında kedilerin buraya alıştırılmaması gerekiyormuş yani burada kedi olması, ne biliyim işte normal havalarda insanları rahatsız ediyormuş demek ki. Konu oradan açıldı aslında. Yani onu tartışıyorduk. Kış günü  hayvanlar yiyecek bulamıyor. Onların da bizim gibi barınmaya ihtiyacı var diye konu açıldı.

İŞTE DÜN TEPKİ ÇEKEN O GÖRÜNTÜLER

KONU EN SON 'BANA HAYVAN MI DİYORSUN'A GELDİ...

En sonunda bana hayvan mı diyorsun şekline bağlandı konu. Sanırım halloldu” dedi.  "Aslında biz de hayvanız" şeklinde kullandığı cümleye açıklık getiren Onay, “Evet onların da bizim gibi barınmaya ihtiyacı var. Aslında biz de hayvanız kelimesi  bunun içindi yani. Ben arkadaşa hayvansın ya da ne biliyim hakaret etmek değildi amacım. Onların da bizim gibi barınmaya ve yemeye ihtiyacı var. Hepsi bu kadardı yani. Yani abinin bunu kendine hakaret olması ile bir tartışma yaşandı.

Haberin Devamı

Üsküdar Belediyesinden alkışlanacak hareket

SONRA KİM OLDUĞUNU BİLMEDİĞİM KİŞİLER ÜSTÜMÜZE SALDIRDI

Sonra oğulları, damatları kim olduğunu bilmediğim kişiler geldi ve üstümüze saldırdı. Gereksiz uzamasını istemiyorum. Dilerim barışırız. Dün tehdit edildik. Hepsi videoda var. Şuan yeni kedi evimiz kuruldu, mutluyuz” diye konuştu.

Hayvanları Koruma Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Şenay Dinçer, “İnternette gördüm. İşyerinden izin aldım geldim. Çok üzüldüm yani. Çevremizdeki hayvanlara niye hoşgörüsüz davranılıyor onu anlamıyorum. Bizim nasıl barınmaya ihtiyacımız var ise onların barınmaya ihtiyacı var. Ama sağ olsun belediyemiz bu konuda çok duyarlı. Çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!