Uşak'tan yeni turizmciler yetişecek

Güncelleme Tarihi:

Uşaktan yeni turizmciler yetişecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 11:26

Uşak'tan yeni turizmciler yetişecek

Haberin Devamı

UŞAK Üniversitesi'ne Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü açıldı.

Uşak Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü açılması teklifi YÖK tarafından kabul edildi. 2016-2017 öğretim yılında eğitime başlayacak yeni bölüme 140 öğrenci alınacak.

Günümüz turizm anlayışına uygun olarak nitelikli istihdamı sağlayacak eğitimi vermeyi amaçladıklarını belirten Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, "Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü'nün normal öğretimine 70, ikinci öğretimine 70 olmak üzere toplam 140 öğrenci alınacak. Ülkemiz ekonomisinin önde gelen sektörlerinden biri olan turizm sektörü aynı zamanda hizmet sektörünü de içermekte, döviz sağlayan ve istihdam yaratan bir sektör olarak üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir konudur" dedi.

Turizm sektörünün ülke ekonomisinin lokomotif güçlerinden birisi olduğuna değinen Rektör Çelik, "Sektörde verilen hizmetin kaliteli ve ileri düzeyde olması, yerli veya yabancı turist fark etmez, ülkemiz ekonomisi için olumlu sonuçlar verir. Bu nedenledir ki turizm sektörüne nitelikli yöneticiler ve elemanlar kazandırmaya yönelik üniversite eğitimi önemlidir. Uşak Üniversitesi olarak bu amaçlara hizmet edecek öğrenciler mezun edeceğiz" diye konuştu.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

Fotoğraf

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!