Uşak’ta yüksek tansiyon

Güncelleme Tarihi:

Uşak’ta yüksek tansiyon
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2016 10:21

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın tartışma yaratan ’Yeni anayasada laiklik maddesi olmamalı’ sözlerine tepki göstererek eylem yapan Birleşik Haziran Hareketi grubu ile karşıt görüşlü bir grup arasında arbede yaşandı.

Haberin Devamı

Polisin zamanında müdahalesi sonucu olaylar büyümeden bastırıldı. 


Uşak Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 40 kişiden oluşan Birleşik Haziran Hareketi üyesi grup sloganlar atarak, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na geldi. Laikliği kazanmak için birleşelim çağrısı yapan grup adına basın açıklaması yapan Funda Akcura, "Gün, İslami faşizmin saldırılarına karşı birleşme günüdür. Artık savunulacak, korunacak bir laiklik yok. Kazanılacak bir laiklik var. Laikliği de ancak gerici saldırılara karşı her mevzide birlikte mücadele ederek, AKP rejimini yıkarak kazanabiliriz. Gericiliği yenmek, laikliği kazanmak için birleşelim" dedi.

Uşak’ta yüksek tansiyon



Basın açıklamasının ardından olaysız dağılan grup parti binasına toplu halde ilerlerken, İsmetpaşa Caddesi’ndeki Tiritoğlu Parkı’ndan çıkan karşıt görüşlü bir grubun sözlü tacizine uğrayınca ortalık biranda karıştı. Emniyet güçlerinin dikkati sonucu olaylar büyümeden önlendi. Ellerinde kemer ve sopalarla birbirine saldırmak isteyen grup polisin araya girmesi sonucu güçlükle yatıştırıldı. Polisin çabası sonucu karşıt görüşlü iki grup yaşanan küçük bir arbedenin ardından dağılırken, saldırı sonrası Birleşik Haziran Hareketi adına basın açıklaması yapan ÖDP Uşak İl Başkanı Mahmut Uludağ, Tiritoğlu Parkı’nda bulunan çay evinin saldırganların üssü haline geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

Uşak’ta yüksek tansiyon

Uludağ, "Bir dönem HDP’lilere de saldırıldığı gibi Tiritoğlu Parkı’nda faşist, gerici, yobaz, tarikatçılar gençlerimizin yaptığı eylemin sonrasında önlerini keserek saldırmaya çalıştı. Onlar bir dönem HDP’lilere saldırdıkları gibi olacağını zannettiler ama biz Uşaklıyız. Biz Uşak’ın 12 Eylül öncesini de sonrasını da çok iyi biliriz. Bir devrimcinin kılına zarar geldiğinde 5 faşist bedel olacaktır. Bunu bilerek davransınlar. Bu ülkede laiklik, demokrasi ve eşitlik istiyoruz. Başka da bir amacımız yok" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!