Uşak'ta yılın hemşirelerine çiçek

Güncelleme Tarihi:

Uşakta yılın hemşirelerine çiçek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2017 12:03

Uşak'ta yılın hemşirelerine çiçek

Haberin Devamı

UŞAK Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Uşak Belediyesi'nin katkıları ile 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü öncesi hemşireler için kahvaltı düzenlendi. Yılın hemşiresi seçilen 4 hemşire, etkinlikte çiçekle ödüllendirilirken, AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan kahvaltıya katılan tüm hemşirelere kırmızı gül dağıttı.

Atapark'ta düzenlenen kahvaltıya Uşak Valisi Ahmet Okur, Ak Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç, AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak İl Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yalçın Atlı, ebe, hemşire ve sağlık çalışanları katıldı. Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yalçın Atlı, "Hemşireler sağlık camiasının en önemli unsurlarıdır. Gelen hasta ve yakınını ilk karşılayan, tedavilerini takip eden, onlarla ilgilenen, sevgisini ve şefkatini esirgemeyen hemşirelerimiz sayesinde sağlıkta memnuniyeti alıyoruz" dedi.

Hemşireliğin kutsal bir meslek olduğuna değinen Uşak Valisi Ahmet Okur da insan için hayatta her şeyin önüne geçen ve her daim aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan birinin sağlık olduğunu belirtip, "Hastaların sağlık hizmetinden memnun olması hemşirelerin alabileceği en güzel hediyelerden biridir. Bu zor aynı zamanda onurlu mesleği yerine getiren tüm hemşirelerin günlerini kutluyorum" diye konuştu.

Hemşireliğin tüm insanlık için önemine değinen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da "Her şeyin başında sağlık geliyor. Sağlıklı bir toplum için doktorlarımız, hemşirelerimiz ve diğer sağlık görevlilerimiz büyük önem taşıyor. Sadece günümüz için değil, geçmişte de hemşirelik mesleğinin ayrı bir yeri vardı. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı gibi büyük bir mücadeleye giren milletimiz, cephede askerimizin en büyük destekçisi olan hemşirelerimize ayrı bir önem vermektedir. Yaralandığımızda veya hastalandığımızda onların gösterdikleri ilgi ve şefkatle tekrar sağlığımıza kavuşuyoruz. Dostun iyisi kara günde belli olur derler. Bu bakımdan hemşirelerimiz, hep kötü günlerimizde, bizimle kederlerimizi paylaşıyor. Ayrıca doğumdan ölüme kadar sağlığımız için ne gerekiyorsa yapıyorlar. Hepsine insanlık adına teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç da, doktorluğu döneminde beraber çalıştığı, Uşak Sağlık Meslek Lisesi'nde eğitim verdiği günlerden öğrencileri ile birlikte olmaktan büyük mutluk duyduğunu ifade ederek, "Hemşireler Günü" nü kutladı. Uşak'ta yılın ebe ve hemşiresi seçilen Ayşe Bozkurt, Hülya Işık, Suzan Taya ve Fatma Yıldırım'a başarılı çalışmalarından dolayı protokol üyeleri tarafından çiçek verildi. Kahvaltı sonunda Belediye Başkanı Nurullah Cahan'da tüm hemşirelere kırmızı gül dağıttı.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!