Uşak'ta sportif dönüşüm projesi

Güncelleme Tarihi:

Uşakta sportif dönüşüm projesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2018 18:20

Uşak'ta sportif dönüşüm projesi

Haberin Devamı

UŞAK Belediyesi, Uşak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (USKF) tarafından gerçekleştirilen ve kentte sportif bir dönüşümü öngören projeye destek verdi.

USKF tarafından hayata geçirilen 'Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Altyapı Geliştirme Projesi' ile gençler, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılıyor. Projeyle ayrıca kentteki lisanslı genç sporcu sayısının arttırılması hedefleniyor. Kısa ve uzun vadeli planlarla hayata geçirilen dev proje ile hedef 2025 sezonuna kadar kentte sayısı 120 olan lisanslı genç sporcu sayısını, 5 bine yükseltmek. Proje, sanal oyunlara hapsolmuş ve obezite, asosyallik gibi çeşitli tehditlerle karşı karşıya kalan gençleri, bu risklerden uzaklaştırmak için futbola başlama yaşını 13'den 8'e düşürmeyi öngörüyor.

USKF Başkanı Osman Kocabıyık ve beraberindeki heyet, Uşak Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan'ı makamında ziyaret ederek projeye ilişkin desteklerini istedi. Projeye destek vereceklerini ifade eden Başkan Cahan ise bu tarz çalışmaların kent açısından önemine vurgu yaptı. UTAŞ Uşakspor'un futbola kazandırdığı canlılığa işaret eden Başkan Cahan, "İstiyoruz ki kentimiz kültür ve sanatta, sosyal projelerde, kentin fiziki dönüşümünde olduğu gibi sporda da sağlam temeller üzerinde yükselsin. İki sezon üst üste şampiyon olarak spor meşalesini Uşak'ta alevlendirdik. Gençlerimize yönelik önemli spor projeleri ve turnuvaları gerçekleştirdik. Şehrimizi sporun başkenti yapmak gayesiyle sporda da dönüşüm adına çalışıyoruz. Hem geleneksel hem de yaygın spor branşlarında Uşak Belediyesi olarak daima varız. Şehrimizde profesyonel ve amatör sporlar şaha kalkıyor" dedi.

2016 yılı nüfus verilerine göre Uşak'ta 24 bin 10-14 yaş gurubu çocuk bulunduğunu ve 12 binini erkeklerin oluşturduğunu belirten USKF Başkanı Osman Kocabıyık ise kurumlar arası işbirliğiyle sporda değişimin Uşak imzası taşıyacağını belirterek, "Bizler gençlerimizi sporla daha iç içe bir yapıya kavuşturmak istiyoruz. Kısa vadede takım sayısını 10'a yükselterek, her takıma ait alt branşlarda yaklaşık 100'er topçu yetiştirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Feyzi DAVULCU / UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!