Uşak'ta ses sanatçıları yetişecek

Güncelleme Tarihi:

Uşakta ses sanatçıları yetişecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2017 18:12

Uşak'ta ses sanatçıları yetişecek

Haberin Devamı

UŞAK'ta belediye bünyesinde kurulan sanat akademisinde geleceğin ses sanatçılarının yetiştirileceği bildirildi.



Uşak Belediyesi, şehri kültür ve sanat merkezi haline getirmek için bir süre önce harekete geçti. İlk olarak belediye bünyesinde sanat akademisi kuruldu. Akademiye sınavla 20-50 yaş arasında kişiler alınarak Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Koroları kuruldu. Ardından da 8-12 yaş grubu 52 öğrenci arasında Çoksesli Çocuk Korosu seçmeleri yapıldı. Seçmeleri kazan 28 çocuk, Uşak Belediyesi Sanat Akademesi'ne kazandırıldı. Çocuk Korosu haftasonları çalışmalara başladı.



Sanat akademesinde geleceğin sanatçılarının yetiştirileceğini belirten AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Seçmeler, alanında uzman ve donanımlı ses hocaları ve Sanat Akademisi Genel Sanat Yönetmeni Mutlu Keklik eşliğinde gerçekleşti. Sanat Akademisi faaliyetleri içerisinde enstruman kursları ile geleneksel ve modern müzik aletlerinin öğretilmesi de hedefleniyor. Uşak'ta sanatın ve sanatçının hak ettiği değere kavuşması adına çalışmalarımız sürüyor. Sanatın belediyesi olma yolunda dolu dolu çalışmalar ile yolumuza devam ediyoruz" dedi.



Uşak'ta yeteneği olan vatandaşları akademiye kazandırmak için çalışmaların devam ettiğini de vurgulayan Başkan Cahan, "Çocuk korosunun hafta sonları, yetişkinlerin ise hafta içleri Atatürk Kültür Merkezi Sanat Akademisi bölümünde eğitimi devam ediyor. Ulusal ve uluslararası festivallere katılmak hedeflerimizin başında geliyor. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve sanata gönül veren vatandaşlarımızla müzik dolu güzel anılar biriktirerek iz bırakmak istiyoruz" diye konuştu.



Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!