Uşak'ta kurtuluş coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Uşakta kurtuluş coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2017 11:53

Uşak'ta kurtuluş coşkusu

Haberin Devamı

UŞAK'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü ve Kurban Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Uşak Belediyesi tarafından dün (cuma) düzenlenen etkinlikler çerçevesinde belediye hizmet binası önünden 15 Temmuz Şehitler Meydanı'na kadar "Büyük Taarruz Süvari Birlikleri" ve mehteran takımı eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda son bulan yürüyüşün ardından kurtuluş etkinlikleri mehteran takımının gösterisi, Buray konseri ve havai fişek gösterileri ile sona erdi.

Uşak'ın bir günde iki bayram yaşadığını belirten Başkan Nurullah Cahan, "Bugün Uşak'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü ve aynı zaman Kurban Bayramı. Başta büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere tüm kurtuluş savaşı kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Kurtuluş Savaşı'nda kiminle savaştıysak, yine onlarla savaşıyoruz. Onlar dağlarda, hudutlarda görevlerini yapıyorlar ki bizler burada huzur içerisindeyiz. Al bayrağımız kıyamete kadar göklerde inşallah dalgalanacak" dedi.

Uşak Valisi Salim Demir ise, Kurtuluş Savaşı'nın büyük zorluklarla kazanıldığını ve Uşak'ın da bu mücadelede önemli bir role sahip olduğunu belirtip, Türk milletinin hiçbir zaman esaret altına girmediğini, bunu 15 Temmuz'da bir kez daha dosta düşmana gösterdiğini söyledi.

Kurtuluş Savaşı esnasında, savaşın kaderini değiştiren süvari birliklerini temsilen Afyonkarahisar'dan İzmir'e doğru yola çıkan ve Uşak'a uğrayan süvari birlikleri Uşak Valisi Salim Demir'e Türk bayrağı teslim etti. Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan ise, düşmanın denize döküldüğü İzmir'e ulaştırılması amacıyla süvari birliğine Uşak toprağı verdi.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!