Uşak'ta esnafı döven belediye başkanının koruması ve şoförü açığa alındı

Güncelleme Tarihi:

Uşakta esnafı döven belediye başkanının koruması ve şoförü açığa alındı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2017 14:59

Uşak'ta esnafı döven belediye başkanının koruması ve şoförü açığa alındı

Haberin Devamı

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, (DHA) -  UŞAK'ta esnaf Mehmet Otur'u dövmekle suçlanan Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın koruma polisi ile makam şoförü açığa alındı.
Olay, 27 Temmuz Perşembe günü saat 22.00 sıralarında İslice Mahallesi Adaş Sokak'ta meydana geldi. İstanbul Düğün Salonu'nda nikah kıyan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın çıkışta önünden geçtiği tekel bayisinin işletmecisi 60 yaşındaki Mehmet Otur, iddiaya göre, küfretti. Başkan Cahan, salondan yaya olarak Tiritoğlu Parkı'na geçerken, makam aracını belediyeye bırakan koruma polisi H.U. ile şoför S.S., yaya olarak Mehmet Otur'un işyerine geldi. Taraflar arasında tartışma, ardından kavga çıktı. Koruma polisi H.U. ve şoför S.S., Otur'u tekme ve yumruklarla yerlerde sürükleyerek dışarı çıkardı. Burada da devam eden kavgayı gören çevre sakinleri, polise haber verdi. Gelen ekipler, psikolojik rahatsızlığı bulunan ve KOAH hastası Mehmet Otur'un ellerini kelepçeleyip, H.U. ve şoför S.S. ile birlikte polis merkezine götürdü. Tarafların birbirinden şikayetçi olması üzerine soruşturma başlatıldı. Baş ve vücuduna darbeler alan Otur, doktor raporu aldı.
KARŞILIKLI SUÇLAMALAR
Mehmet Otur, kendisine Belediye Başkanı'nın düğün salonundan çıktıktan sonra esnafla istişare edeceğini söylediklerini belirterek, şunları anlattı:
"Ben de 'Sakın ha arkadaşım, ben tanımadığım, bilmediğim kişiyle görüşmek istemiyorum' dedim. Biraz terslenip gittiler. 1 saat sonra işyerime Başkan'ın koruması yanında 2 kişi ile gelerek, tekme ve tokatlarla beni işyerimden yerlerde sürüyerek sokağa çıkardı. Sokakta da şiddetleri bitmedi. Olayın ardından polis ekip otosu geldi. Beni ve diğerlerini aynı ekip otosuna bindirdiler ve ekip otosunda dahi aynı kişilerin saldırısına maruz kaldım. Devletin korumasında, devletin otosunda darp edildim. Karakolda ikisinden de şikayetçi oldum. Ben karakoldayken de işyerim açık kaldı. İşyerimden neler alındı, neler kayboldu bilmiyorum."
Uşak Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise Mehmet Otur'un, Başkan Nurullah Cahan'ın arkasından ağza alınmayacak küfürler savurduğu iddia edilerek görevli polis memurunun sözlü uyarı yaptığı aktarıldı. Açıklamada, şöyle denildi:
"Şahıs, hem belediye başkanımıza hem de polis memuruna küfürler etmeye devam ettiği gibi eline aldığı demir sopa ile polis memuruna saldırmıştır. Bu saldırı sonucunda görevli memur sağ bacak, omuz ve sağ kolundan yaralanmıştır. Şahsın fiziksel müdahalelerini engellemek için görevli memur, şahsı yere yatırmak zorunda kalmıştır. Bu sırada şahsa yönelik herhangi bir şiddet uygulamamış ve çağırılan polis aracı gelene kadar kaçması engellenerek görevli polislere şahıs teslim edilmiştir. Çağırılan polis aracının gelmesi üzerine şahıs, emniyet güçlerince kelepçelenerek emniyete götürülmüştür. Bu esnada şahıs, tehditlere ve küfürlere devam etmiştir."
GÜVENLİK KAMERASINDA
Kavga an, bölgedeki güvenlik kameraları ile kaydedildi. Görüntülerde, Belediye Başkanı'nın koruma polisi ve makam şoförünün yürüyerek işyerine geldiği, bir süre sonra da Otur ile tartıştığı görülüyor. Ardından işyerinde yumruklar ve tekmeler havada uçuşuyor. Esnafı arasına alan ikili, tekme ve yumruklarla yere düşürüp, sürüyerek dışarıya çıkarıyor. Çıkarırken de tekmelemeyi sürdürüyor. Yerde yatan esnafa sokakta da şiddet uygulayan ikiliyi ayırmak isteyenler, başarılı olamıyor.
AÇIĞA ALINDILAR
Uşak Valiliği İl Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden bugün yapılan yazılı açıklamada, polisle şoförün açığa alındığı duyuruldu. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
"İslice Mahallesi Adaş Sokak No 9/a'da faaliyet gösteren işyerinde, işyeri sahibi Mehmet Otur ile Uşak Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru H.U. ve UTAŞ şirketinde görevli makam şoförü S.S. arasında bir tartışma meydana geldiği; neticesinde şahısların birbirlerini darp ettikleri ve karşılıklı hakarette bulundukları anlaşılmıştır. Şahıslar birlerinden karşılıklı şikayetçi olmaları üzerine haklarında savcı talimatıyla adli soruşturma ve Valilik makamınca idari soruşturma başlatılmış olup, soruşturmanın selameti açısından polis memuru ve şoför açığa alınmıştır. Konu ile ilgili adli ve idari soruşturma halen devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!