Uşak'ta dericilik 'Made in Uşak' ile yeni bir ivme kazanacak

Güncelleme Tarihi:

Uşakta dericilik Made in Uşak ile yeni bir ivme kazanacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2017 12:51

Uşak'ta dericilik 'Made in Uşak' ile yeni bir ivme kazanacak

Haberin Devamı

UŞAK ili Deri Sektörünün Marka Değerli Ürün ve Tasarım Faaliyetlerinin Geliştirilmesi Projesi (Made in Uşak) ile dericilik yeni bir ivme kazanacak.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından koordine edilen ve Kalkınma Bakanlığı işbirliği ile yürütülen 'Üniversitelerimizin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması' temalı program kapsamında, Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik alanlarında ihtisaslaşan pilot üniversite seçilmesinin ardından bu alanlardaki çalışmalara yoğunluk verdi. Bu kapsamda, başta Uşak deri sanayi olmak üzere Türk deri ve deri ürünleri sektörüne katkı sağlayacak olan 'Made İn Uşak' başlıklı güdümlü proje için çalışmalar başlatıldı. Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) ile yürütülecek olan projenin öncelikli amacı; Uşak ili ve çevresinde önemli bir ekonomik güç olan deri imalatı yanında, deri konfeksiyon ve saraciye sanayisinin üretim, kalite ve kapasitesini geliştirerek, katma değeri yüksek ürünler oluşturmak. Teknolojik ve teknik bilgileri de ticarileştirecek olan proje, uluslararası pazarda rekabet gücünü artırarak, markalaşmayı ve yeni tasarımların gelişmesini sağlayarak KOBİ'ler için destekleyici bir çevre yaratacak.

Proje kapsamında Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran ve beraberindeki öğretim üyeleri, Vali Salim Demir'i makamında ziyaret etti. Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Vali Demir'e, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği ile hayata geçirilecek olan 'Made İn Uşak' projesinden bahsederek, derinin başkenti Uşak'ta marka değerli ürünler geliştirme ve Uşak'ı geleceğin tasarım merkezi haline getirmek için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Dalkıran, "Uşak Üniversitesi ve Zafer Kalkınma Ajansı işbirliği ile yürütülecek olan projenin hayata geçirilmesi ile Uşak deri sektörü, üretimde yerli katma değerin yükseltilmesi, sürdürülebilir üretime imkan veren daha yüksek teknolojili bir ürün desenine geçilmesi ve küresel değer zincirinin daha üst basamaklarına çıkarılarak ekonomiye önemli katkılar sağlayacak" dedi.

Vali Demir ise, Uşak Üniversitesi tarafından hazırlanan, üretime ve bölge kalkınmasına katkı sağlayacak olan projeyi destekleyeceklerini belirterek, gerekli işbirliğinin sağlanması için en kısa zamanda ilgili birimlerle toplanacaklarını dile getirdi.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!