Uşak'ta 9 kişi adliyede

Güncelleme Tarihi:

Uşakta 9 kişi adliyede
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2016 17:30

Uşak'ta 9 kişi adliyede

Haberin Devamı

Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK, (DHA)- UŞAK'ta, darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 9 kişi, bugün adliyeye sevk edildi.
Darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, Uşak merkez ve ilçelerinde görevli 5 öğretmen ile Uşak merkezde ve Banaz ilçesinde yayın yapan 2 gazetenin sahipleri ve işadamı A.Y.'yle eşi E.Y.'yi gözaltına aldı. Emniyetteki sorgulamaları tamamlanan 9 kişi, bugün adliyeye sevk edildi.
Gözaltına alınan işadamı A.Y. ve eşi E.Y.'nin kaçmaya çalışırken yakalandığı belirtildi. Yapılan aramada ise A.Y. ve E.Y.'nin 4 yaşındaki kızlarının oyuncak ayıcıklı sırt çantasına yüklü miktarda para gizlediklerinin belirlendiği kaydedildi. İşadamı A.Y.'nin cebinde ise 1 dolarlık banknot bulunduğu kaydedildi. Yine Uşak'ın Ulubey ilçesinde polis tarafından gözaltına alınan A.K. adlı öğretmenin ise, Kırgızistan'da FETÖ örgütü içerisinde üst düzeyde yetkili ve sözü geçen bir kişi olduğunun belirlendiği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!