Uşak'ta 6 bin 384 kişi istihdam edildi

Güncelleme Tarihi:

Uşakta 6 bin 384 kişi istihdam edildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2017 13:51

Uşak'ta 6 bin 384 kişi istihdam edildi

Haberin Devamı

UŞAK İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun bu yılki 4. olağan toplantısında konuşan Vali Salim Demir, kentte istihdamın arttırılmasına yönelik 48 kurs açtıklarını belirterek, İŞKUR'a müracaat eden 6 bin 384 kişiye özel sektörde iş bulunduğunu kaydetti.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun bu yılki 4. olağan toplantısı, Vali Salim Demir başkanlığında toplandı. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Salim Demir, 2017 yılı Ocak-Eylül döneminde 6 bin 936 kadın ve 5 bin 659 erkek olmak üzere toplam 12 bin 595 iş arayan vatandaşın İŞKUR'a müracaat ettiğini belirterek, özel sektörden alınan 13 bin 778 açık iş talebine 6 bin 384 işsiz yerleştirildiğini kaydetti.

Vali Demir, istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere Aktif İşgücü Programları uygulandığını dile getirdi. Vali Demir, 2017 yılı içerisinde 48 kurs açtıklarını ifade ederek, "2017 Ocak- Eylül döneminde 4 adet Özel Politika Kursu, 10 adet İstihdam Garantili Kurs, 9 adet istihdam garantisiz kurs, 24 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ve 1 adet Hükümlülere yönelik olmak üzere toplam 48 kurs açıldı. Bu kurslardan toplam 1148 kursiyer yararlandı. İŞKUR'un işsizlerin mesleki becerilerini geliştirmek üzere yoğun bir şekilde uyguladığı işbaşı eğitim programlarından bin 620 katılımcı faydalanırken toplum yararına programlardan ise 1064 katılımcının faydalanması sağlandı. 2017 Ocak-Eylül döneminde bir işyerinde çalışırken, kendi istek ve kusuru dışında işini yitiren 2 bin 929 kişiye, uğradıkları gelir kayıplarını kısmen de olsa karşılamayı amaçlayan işsizlik ödeneği bağlandı" dedi.

"MESLEKİ EĞİTİM OLMAZSA OLMAZ"

Kentin kalkınması ve gelişmesi için istihdam ve mesleki eğitimin önemli bir yer tuttuğunu dile getiren Vali Demir, "Ülkemizin 2023, 2053, 2071 hedefleri var. Bu hedeflerin ulaşılmasında ki anahtar kelime istihdam ve mesleki eğitimdir. Bir ülkenin istihdamı düzenli ise, mesleki eğitimde çok ciddi bir alt yapı kurulmuş ve insanlarını kalifiye hale getirebiliyorsa, o ülkenin önünde kimse duramaz. İlimiz bir sanayi kenti ve işsizlik oranı Türkiye ortalamalarının altında olmasına rağmen biz yine de mesleki eğitime büyük önem vermeliyiz. Planlamamızı ileriye dönük geniş kapsamlı gerçekleştirmeliyiz. İstihdam ve mesleki eğitime önem vermemiz ve ciddi bir bakışla bakarak perspektifimizin çok geniş ve kapsamlı olması gerekir" dedi.

Vali Salim Demir'in konuşmasının ardından toplantı ilgili kurumların değerlendirme sunumları ile devam etti.

UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!